Cancerul de prostată apare de obicei la bărbații de peste 50 de ani. Este un tip de cancer destul de des întâlnit. Acesta apare la nivelul prostatei, o glandă care face parte din sistemul reproducător. Evoluează lent, putând fi depistat din timp. Aceasta face din cancerul de prostată unul dintre tipurile de cancer mai ușor de tratat. E important să fii atent la simptome precum probleme legate de urinare sau dureri la urinare. Acestea pot indica un astfel de cancer.

Tratament naturist pentru cancerul de prostată

Cauzele cancerului de prostată variază de la cele ereditare (genetice) la o alimentație deficitară, un stil de viață inadecvat sau anumite medicamente. Remediile naturiste sunt eficiente în prevenirea și tratamentul acestui cancer, mai ales în combinație cu tratamentul convențional.

Ulei de pește

Uleiul de pește conține acizi grași de tipul omega 3. Aceștia sunt asociați cu reducerea inflamației din corp, socotită adesea o cauză de apariție a diverselor boli, inclusiv cancer. În plus, acizi grași omega 3 cresc colesterolul bun și îl scad pe cel nociv, corelat cu scăderea riscului de cancer. Poți consuma ulei de pește sau pește gras, cum ar fi ton, macrou sau somon de trei ori pe săptămână pentru a-ți asigura necesarul de omega 3.

Soia

Nu se cunoaște încă exact legătura între consumul de soia și cancerul de prostată. S-a observat însă că în țările unde se consumă cantități ridicate de soia, precum Japonia sau China, riscul de cancer de prostată este mult mai scăzut. Se cunoaște faptul că fitoestrogenii din soia sunt benefici pentru femei, având rol în întârzierea menopauzei și menținerea densității osoase. Se pare însă că ei au un rol și în prevenirea cancerului de prostată la bărbați.

Suc de rodie

Rodia are un conținut uriaș de substanțe antioxidante, iar acestea pot întârzia împrăștierea cancerului în alte părți ale corpului, dar și dezvoltarea tumorilor. Consumă zilnic un pahar de suc de rodie pentru prevenirea, dar și pentru tratarea cancerului, nu doar de prostată, ci de multe alte tipuri.

Ulei de negrilică

Uleiul de negrilică sau de chimen negru este un remediu tradițional foarte vechi. Acesta are efecte extraordinare asupra cancerului de prostată. Uleiul de negrilică prezintă puternice proprietăți antitumorale și anticancerigene. Poate reduce semnificativ numărul de celule cancerigene și reduce dimensiunea tumorilor. Uleiul de negrilică este foarte util în prevenirea cancerului de prostată.

Foto: Pixabay