Bogătașii care visează la nemurire au acum la dispoziție o nouă procedură care, cred ei, împiedică procesul natural de îmbătrânire. O sută de persoane au participat recent la un studiu clinic experimental desfășurat în San Francisco, ce a avut drept scop transfuzarea pacienților cu vârste peste 60 de ani cu sângele proaspăt al unor tineri, totul în scopul reîntinerii.

Fiecare sesiune costă 8.000 de dolari și constă în transfuzii a câte 2.5 litri de plasmă obținută în urma filtrării. Jeese Karmazin, om de știință la Universitatea Stanford și fondator al clinicii unde a fost efectuat experimentul, spune că rezultatele de laborator obținute pe șoareci, în urmă cu 3 ani, au fost încurajatoare.

„Rezultatele au arătat că transfuziile de sânge de la șoarecii tineri pot îmbunătăți memoria, ameliorând în același timp simptomele diabetului sau ale bolilor de inimă. Nu e cazul să spun că acesta e secretul nemuririi, dar suntem pe aproape”, a declarat savantul pentru BBC.

În ciuda acestor afirmații, unii oameni de știință sunt rezervați și spun chiar că transfuziile ar putea crește riscul unor probleme de sănătate grave.

Tony Wyss-Coray, neurolog în cadrul Universităţii din Standford, susţine că „efectele procedurii sunt lipsite de evidenţă clinică, iar reacțiile negative ale organismului pot include eczeme, afecțiuni pulmonare și infecții severe”.

În replică, inventatorul procedurii susține că ideea sa respectă toate normele etice şi că tratamentul este asemănător unei operaţii estetice.

Foto: 123rf.com