Nicola King,  o tânără de 24 de ani, din  Andover, Anglia, a ajuns să fie doar piele și os, după ce din adolescență s-a luptat cu o tulburări de alimentație.

Ea a început să-și numere caloriile de când avea 16 ani și astfel s-a îmbolnăvit de anorexie. Aceasta refuză să mănânce chiar și  timp de șase săptămâni, perioadă în care nu voia să bea nici apă. Din cauza alimentației ei precare, i-a căzut părul, ciclul menstrual s-a oprit și avea în permanență dureri.

Astfel, ea a ajuns să cântărească doar 25 de kilograme. La începutul lui 2012, părinții ei, speriați de starea fiicei lor, care părea mai mult moartă, au dus-o de urgență la spital. Medicii le-au spus acestora că ar trebui să-și ia rămas bun de la ea, pentru că din cauza anorexiei organele ei au început să cedeze și nu mai are mult de trăit.

A stat internată în spital șase luni

Însă, în mod miraculos, aceasta a supraviețuit după ce timp de trei săptămâni medicii au sedat-o și au hrănit-o prin tuburi. Aceasta a fost externată șase luni mai târziu, în  iunie 2012. După această sperietură, ea a decis după câteva luni că este momentul să facă ceva pentru sănătatea ei. Nicola a început să meargă la sală, dar și-a schimbat viața radical abia la sfârșitul anului 2015, când a devenit pasionată de bodybuilding.

Britanica a dat dovadă de o ambiție incredibilă. Deși abia mai putea să meargă de cât era de anorexică, ea nu doar că a reușit să ajungă la o greutate normală, ci a devenit campioană la concursuri de bodybuilding, afișând un corp perfect tonifiat și o siluetă remarcabilă. La o înălțime de 1,75 metri, Nicola are o greutate perfectă de 57 de kilograme și acum are o dietă echilibrată și se antrenează cu greutăți și de 40 de kilograme.

Nu mânca cu lunile

„Cea mai mică greutate a mea a fost de 25 de kilograme. Am fost internată în spital pentru că nu mai mâncam de luni de zile și nu mai băusem apă de trei săptămâni jumătate. Corpul meu începuse să cedeze. Medicii le-au spus părințiilor mei de două ori să-și ia rămas-bun de la mine pentru că nu voi supraviețui. Boala era atât de puternică încât ei încercau să mă hrănească prin tuburi, dar eu tot le smulgeam și scoteam firele. Voiam să mor și fizic deja mă simțeam moartă. Mersul la sală mi-a dat motivația care să mă facă  să mă trezesc a doua zi dimineața. A fost terapia și scăparea mea,  învățându-mă să îmi forțez corpul la extrem într-un mod pozitiv și sănătos”, declară tânăra.

‘A fost un drum lung de atunci, dar pentru prima dată sunt mândră de mine. Nu m-am gândit niciodată că voi face asta. Nu credeam că voi supraviețui. E incredibil că am reușit să fac asta”, a mai adăugat aceasta. Nicola a povestit că boala nu trece niciodată definitiv și încă luptă cu ea, însă simte că a reușit să o învingă și cu siguranță nu mai este suficient de puternică încât să pună stăpânire pe corpul ei.