Având în vedere că senatorul Virgil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.

El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.

Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

Diagnosticele vor fi făcute publice

Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a declarat Orban, referindu-se la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea premierului. De meționat e însă faptul că Orban s-a întâlnit ieri cu președintele Klaus Iohannis.

Orban a spus că la reuniunea Biroului Politic Naţional nu a dat mâna cu Vergil Chiţac şi a mai avut o întâlnire în urmă cu 6-7 zile, unde nu îşi aminteşte dacă au dat mâna.

Preşedintele a declanşat procedura constituţională de consultare a partidelor politice. L-am informat pe preşedinte imediat ce mi s-a comunicat că domnul senator este pozitiv. Domnul preşedinte va decide calea de urmat.

E posibil ca orice senator sau chiar deputat să fie expus riscului de a fi contaminat. Pentru toţi parlamentarii – mai ales senatori – pentru care există acest risc, să se izoleze şi să nu intre în contact cu niciun cetăţean”, a spus Orban.

În acest moment, sunt diagnosticate în România 70 de cazuri, cele mai multe fiind în Capitală.

Vezi și Regele Felipe și regina Letizia, ai Spaniei, testați pentru coronavirus. Gestul ei îi pune pe amândoi în pericol clar

Citește și: