Cele mai multe dintre cele top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna sunt așezate în zone pitorești. Acolo stăpânesc natura și liniștea. Pe lângă tratament există numeroase opțiuni de agrement. Întreaga familie se poate bucura de un sejur revigorant. Așa că poți alege una dintre aceste stațiuni pentru a merge împreună cu copiii în vacanța intertrimestrială.

Citește și: Top 5 cele mai vizitate insule grecești

1. Top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna: Băile Herculane

Pe valea Cernei, în județul Caraș-Severin, se află Băile Herculane. Este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din întreaga lume. Prima atestare documentară a stațiunii datează din anul 153 e.n.

Astăzi Băile Herculane este o stațiune liniștită, asezată între culmi împădurite. Este un cadru ideal pentru un concediu de relaxare, odihnă și recuperare.

Cum ajungi la Băile Herculane:

La Băile Herculane se ajunge pe DN6 (E70) sau cu trenul in directia București – Timisoara.

Ce afecțiuni se tratează aici

Factorii terapeutici specifici în zonă sunt naturali. Constau într-un bioclimat sedativ și ape minerale termale bicarbonate, cloruro – sodice și ușor sulfuroase.

În stațiune se tratează în principal afecțiuni reumatismale precum poliartrita reumatoidă, spondiloza anchilozantă, reumatisme cronice, reumatisme degenerative și alte afecțiuni ale aparatului locomotor.

Ca indicații secundare, la bazele de tratament se tratează inclusiv afecțiuni neurologice periferice și centrale, boli endocrine și metabolice, afecțiuni respiratorii, boli profesionale ori dermatologice.

Se recomandă sejurul de tratament doar după vizita la medicul de familie și medicul specialist.

2. Top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna: Băile Felix

Băile Felix se află la doar 9 km de orasul Oradea. Acesta poate fi vizitat dacă timpul o permite.

Cum ajungi la Băile Felix

La Băile Felix se ajunge pe E60 în direcția București – Oradea, apoi pe E66 ori cu trenul pe linia București – Oradea.

Vezi locuri de vizitat in Oradea!

Ce se tratează aici

Factorii principali ai stațiunii sunt apele oligominerale hipertermale, bicarbonate, calcice, silicioase și suflate. Zona se distinge printr-un bioclimat sedativ. Există inclusiv optiunea de împachetari cu nămol sapropelic fosil.

La Băile Felix se tratează în principal afecțiuni inflamatorii, cronice sau degenerative ale aparatului locomotor (poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta), dar și boli neurologice, boli ginecologice, boli endocrine metabolice sau de nutriție și boli profesionale.

Citește și: Copilul are o infecție la ureche – cum îți dai seama și cum o tratezi

3. Top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna: Borsec

Stațiunea din judetul Harghita este deschisă pe toata perioada anului. Se distinge prin calitatea apelor minerale din zonă. În perioada sa de glorie stațiunea Borsec era considerată regina stațiunilor balneoclimaterice din țară, cea mai luxoasă stațiune din România.

Cum ajungi la Borsec

Din Capitală pana în Borsec distanta este de aproape 400 de km ce pot fi parcurși urmând DN1, E60 și E578 cu trecere prin Brașov și Miercurea Ciuc.

Ce se tratează aici:

La Borsec se tratează în mod special bolile cardiovasculare precum insuficiența cardiacă, varice, hipertensiune ori insuficiență mitrală, dar și boli endocrine, boli digestive, tulburări renale, boli ale aparatului urinar, boli dermatologice, boli metabolice și de nutriție.

În zonă se pot urma numeroase trasee montane și există numeroase alte opțiuni de agrement.

4. Top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna: Covasna

Covasna este cunoscuta drept stațiunea numarul 1 din Transilvania în tratarea afecțiunilor de inimă.

Cum ajungi la Covasna:

La Covasna se ajunge mergând în directia București – Brasov – Covansa pe E60 și apoi DN 11 ori cu trenul pe linia Sfântu Gheorghe – Bretcu.

Ce afecțiuni se tratează aici:

Covasna este recunoscută pentru factorii terapeutici ai apelor minerale și aerului din zonă. Se recomandă în tratarea bolilor de inima și recuperării în cazuri de infarct miocardic, insuficiență mitrală și aortică, hipertensiune arterială sau cardiopatie ischemică.

Cele peste 1000 de izvoare din zonă sunt carbogazoase, clorurate-sodice, hipotone, hipertone și bicarbonate. Tot pentru tratament se face uz și de nămolul mineral și mofetele ce se intind pe o suprafata de aproximativ 40 hectare.

5. Top 5 stațiuni unde este bine să mergi iarna: Călimănești – Căciulata

Călimănești – Căciulata, stațiunea de pe Valea Oltului, este una dintre cele mai pitorești stațiuni din întreaga țară.

Vezi statiuni montane din Austria unde te poti distra in vacanta!

Cum ajungi la Călimănești – Căciulata

Stațiunea este situată la doar 18 km de Ramnicu-Vâlcea, în depresiunea Jiblea – Călimănești de pe Malul Drept al Oltului.

Dinspre București spre Călimănești Căciulata se poate ajunge relativ ușor urmând A1 până la Pitești, apoi E81 prin Râmnicu Vâlcea.

Ce se tratează aici:

Stațiunea este cunoscută pentru aerul ionizat negativ, bioclimatul sedativ cu un indice de stres cutanat de 10 și indice de stres pulmonar de 25. Are și izvoarel minerale clorurate, bromate, sulfuroase cu magneziu, calciu și sodiu pentru cure interne și externe.

Se recomanda un sejur in stațiunea balneara Calimanesti-Căciulata pentru tratarea afecțiunilor tubului digestiv precum gastrita cronică, constipația cronică, dischinezie biliară hepatită cronica sau pancreatită cronica și afecțiuni ale aparatului locomotor. Se tratează inclusiv boli ORL, afecțiuni respiratorii și tulburări metabolice și nutriționale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com