Un studiu recent publicat de Mayo Clinic Proceedings din Minnesota, SUA, evaluează câteva terapii complementare pentru durerile de spate. Pentru următoarele tratamente alternative există dovezi științice că sunt eficiente.

Acupunctură pentru durerile de spate și de cap

Una dintre cele mai obișnuite întrebuințări ale acupuncturii este în tratarea durerii cronice. Această practică tradițională chineză poate ajuta, pe termen lung, să reducă durerea de genunchi, spate și ceafă. Este foarte eficientă și în cazul durerilor de cap.

Masajul calmează durerile de spate

Există numeroase studii care atestă că masajul poate fi de folos în calmarea diferitelor tipuri de durere, inclusiv dureri musculare și osoase, dureri de cap, dureri interne profunde, dureri cauzate de fibromialgie și dureri ale coloanei vertebrale. Cercetările arată că masajul este una dintre cele mai bune terapii împotriva durerii.

Tehnicile de relaxare previn artrita reumatoidă

Exercițiile de respirație, meditația și alte tehnici de relaxare pot oferi ajutor, mai ales în cazul durerilor de cap cauzate de tensiune și de migrene. Cercetările efectuate de un profesor asociat la Harvard Medical School, Dr. Herbert Benson, au constatat că persoanele care practică metode de relaxare suferă mai puțin din cauza diferitelor dureri și se îmbolnăvesc mai rar de artrită reumatoidă.

Mișcarea previne crizele de spate

Persoanele care suferă de dureri de spate și încep un program de exerciții fizice adecvat problemelor lor de sănătate au cu 40 % mai multe șanse decât cei care nu fac mișcare de a nu mai avea un nou episod dureros. Poți face gimnastică medicală, dar și aerobic, stretching sau exerciții la sală în prezența unui instructor care să-ți cunoască problema. Chiar și mersul pe jos aduce nenumărate beneficii sănătății.

Turmericul calmează durerile

Turmericul este un condiment care a început să fie întrebuințat pe scară largă și la noi. În lumea științifică, are o bună reputație pentru calitățile sale vindecătoare. Turmericul conține curcumină, un bun antiinflamator natural.

Sursa foto: 123rf.com