CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Terapia reconectării la Pământ, numită în engleză grounding sau earthing, reprezintă o tehnică terapeutică modernă. Implică desfășurarea unor activități care ne “împământează” sau ne reconectează energetic cu pământul. Această conductivitate electrică funcționează ca un mijloc de apărare a sistemului imunitar, exact în același mod în care o fac antioxidanții.

Printre cele mai cunoscute terapii de tip earthing, amintim:

  • mersul cu picioarele goale,
  • relaxarea totală pe iarbă
  • scufundarea în apă.

Citește și: Depresia – cauze, simptome, tratament

Ce afecțiuni tratează terapia reconectării la Pământ

Doctorul Vanessa Youness, specializată în terapii naturale, afirmă că terapiile de tip grounding sau earthing sunt folosite de foarte multe ori pentru afecțiuni precum:

  • oboseala cronică,
  • durerile cronice,
  • anxietate sau depresie,
  • tulburări de somn
  • boli cardiovasculare.

“Multe studii au demonstrat că, într-adevăr există beneficii reale ale grounding-ului asupra sănătății fizice. Este util în special atunci când vorbim de fluxul sanguin, cu un rol esențial în stabilirea gradului de sănătate cardiovasculară. Prin această metodă pot fi reduse durerile musculare. În plus, contribuie și la starea generală de spirit, având un efect vindecător asupra stărilor de anxietate sau de depresie.

Cum practicăm terapia de reconectare la Pământ

Putem exersa zilnic grounding-ul, făcând o plimbare de cel puțin 30 de minute prin iarbă, continuând cu încă 30 de minute de relaxare totală direct pe iarbă. De asemenea, scufundările în apă ne fac foarte mult bine, deoarece și apa are proprietăți asemănătoare pământului”, declară doctorul Vanessa Youness.

Citește și: Tulburarea de deficit de natură sau lipsa vitaminei N

Cromoterapia, vindecarea prin lumină și culori

Alături de terapia reconectării la Pământ, putem folosi cromoterapia. Corpurile noastre au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi, iar, precum știm cu toții, acea lumină poate fi împărțită în diferite culori ale spectrului. “Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi, am experimentat deja faptul că un dezechilibru al oricăreia dintre aceste culori se poate manifesta prin simptome fizice și mentale.

Terapia prin culori, complementară la earthing

Terapia prin culori funcționează pe diferite puncte de energie pentru a vă ajuta să vă echilibrați corpul prin spectrul complet de lumină vizibilă, fiecare culoare răspunzând unei nevoi distincte. Spre exemplu, roșul susține funcțiile circulatorii și nervoase, poate crește pulsul, poate crește tensiunea arterială și, desigur, rata respirației. Portocaliul stimulează activitățile mentale și se identifică foarte ușor cu optimismul, galbenul trezește inspirația mentală și un sentiment de bucurie, verdele este asociat cu armonia și are un efect relaxant, iar albastrul promovează relaxarea și calmul”, conchide doctorul Vanessa Youness.

Sursa foto: 123rf.com