Terapia cu semințe este inspirată de medicina chineză și se crede că ajută la gestionarea hormonilor în timpul ciclurilor menstruale. Mai exact, implică consumul unei linguri de semințe de in și a unei linguri de semințe de dovleac în fiecare zi în primele două săptămâni ale ciclului (cunoscut sub numele de faza foliculară). Apoi, se ia câte o lingură de semințe de floarea-soarelui și semințe de susan în fiecare zi în ultimele două săptămâni ale ciclului (cunoscut sub numele de faza luteală).

Citește și: La ce folosește gemoterapia

Cum funcționează terapia cu semințe

Într-un ciclu menstrual sănătos apare o creștere a estrogenului în primele două săptămâni și o creștere a progesteronului în a doua săptămână. În terapia cu semințe, se crede că prima pereche de semințe contribuie la creșterea nivelului de estrogen, în timp ce a doua pereche este considerată a oferi un impuls al nivelului de progesteron. Ipoteza este că aceste semințe pot ajuta la echilibrarea nivelului hormonal. Ca urmare, pot calma simptomele legate de hormoni, cum ar fi sindromul premenstrual, ovarele polichistice și pot regla ciclul mesntrual.

Alte beneficii ale terapiei cu semințe

Semințele au multe beneficii dovedite pentru sănătate. Există specialiști care că scad riscul de cancer de sân, osteoporoză și boli de inimă. De asemenea, ameliorează simptomele menopauzei. Semințele sunt bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi omega-3, fier și fibre solubile. Sunt o opțiune sănătoasă de proteine ​​pe bază de plante. În plus, adăugarea lor la orice masă te ajută să nu ți se facă foame prea repede. De aceea, te pot susține în cura de slăbire.

Citește și: Moduri naturale de a scăpa de grăsimea de pe burtă

Ce faci dacă ciclul tău este mai lung de 28 de zile?

Poți lua fiecare pereche de semințe timp de doar paisprezece zile, apoi faci pauză până la ciclu. Există mărturii ale unor persoane care au încercat această terapie și aveau ciclu de aproximativ 40 de zile, iar după 3 luni a revenit la normal.

Ar putea ajuta la fertilitate?

În timp ce un ciclu menstrual regulat poate face mai ușoară concepția, nu există studii care să susțină faptul că terapia cu semințe crește fertilitatea.

De ce să ții cont înainte de a începe terapia cu semințe?

Semințele sunt ușor de digerat și nu există nicio legătură cu problemele gastrointestinale. Poți adăuga pur și simplu perechea specifică de semințe în fulgi de ovăz, salate sau piureuri. Dacă vrei să slăbești, ține cont că o lingură de semințe de in sau cânepă, de exemplu, are aproximativ 60 de calorii.

Sursa foto: 123rf.com