CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Noul coronavirus  este foarte stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius, dar este sensibil la căldură, potrivit portalului de cercetare odicală medrxiv.org.

 

La temperaturi de 4 grade Celsius devine extrem de activ și rezistă mai bine de două săptămâni, în timp ce la 70 de grade Celsius moare în mai puțin de cinci minute, cercetările dovedind că  devine foarte slab la temperaturi ridicate, se arată în stiudiul, citat de agenția TASS.

La 22 de grade, noul coronavirus rămâne activ pentru o săptămână, în timp ce la 37 de grade, temperatură care a devenit obișnuită pe timpul verilor din România, virusul va deveni inactiv în două zile, iar la 56 de grade Celsius moare în mai puțin de 30 de minute.

Potrivit studiului, oamenii de știință au calculat și cât  rezistă Covid-19  pe diverse suprafețe. Pe exteriorul măștilor de protecție rezistă  mai mult de o săptămână, la temperatura camerei și la o umiditate de peste 65%.

Însă, pe hârtie rezistă  mai puțin de trei ore, pe lemn și diverse materiale, nu mai mult de două zile, pe sticlă mai  puțin de patru zile, iarpe plastic și oțel nu mai mult de o săptămână.

Mai mult, un expert de la Clinica Cleveland din Abu Dabi a explicat că o temperatură de 4 grade Celsius se găsește de obicei într-un frigider normal,  iar la umiditate de 20%, peste două treimi dintre virusuri similare cu COVID-19 au supraviețuit  și 28 de zile, ceea ce înseamnă că atât ar rezista și  virusul Covid-19 în frigider.

Citește și: