Nu există simptome tipice pentru tumorile cerebrale. De aceea, orice vi se pare ciudat ca manifestare din punct de vedere neurologic trebuie imediat investigat. Mergeți de urgență la doctorul de familie și apoi la neurolog.

Citește și: Cum ajungi să ai un ficat bolnav. Obiceiuri banale pe care aproape toată lumea le face

În general, spun medicii, dacă o neoplazie afectează o parte a creierului, spre exemplu, partea drepată, simptomele se manifestă în partea opusă, adică în cea stângă. Acest lucrur nu e valabil când e afectat creierul mic, unde dacă emisfera dreaptă e afectată, atunci manifestările sunt pe aceeași parte ( în general coordonarea mișcărilor trădează o problemă).

Durerea de cap, printre semnele unei tumori la creier

Când tumoarea afectează o anumită arie a creierului care guvernează o anumită funcție determinată, acea funcție este fără îndoială alterată. Spre exemplu, dacă neoplazia este instalată pe lobul frontal, bolnavul suferă de o oboseală și o slăbiciune accentuate, plus confuzie și alterare a stării de spirit. Tumorile de lob parietal, spre exemplu, se manifestă printr-o serie de convulsii, paralizie, imposibilitatea de a scrie sau a ține în mână un obiect.

Durerile de cap și amețeala pot avea multe cauze. E cazul să vă alarmați dacă ele durează mai mult de o săptămână și nu se ameliorează cu niciun analgezic. Asta înseamnă că exista posibilitatea ca o masă tumorală să exercite o presiune pe creier. Cefaleea poate să fie foarte intensă dimineața, alteori devine intensă în timpul somnului, provoacă trezirea și apoi devine și mai intensă odată cu mișcările capului.

Dificultățile de mișcare sunt simpotemele care trebuie să te trimită imediat la medic. Dacă apar mișcări involuntare ale ochilor, probleme cu echilibrul, dificultate la înghițire sau îți pierzi sensibilitatea în membre, mergi la medic.

Ce e de făcut dacă apar astfel de simptome?

Conform recomandărilor medicilor, investigațiile pentru descoperirea unei probleme la creier trebuie să includă: Tomografie computerizată cerebrală (CT), RMN (rezonanță magnetică nucleraă), encefalogramă. În funcție de caz, specialiștii recomandă și alte tipuri de investigații.

Citește și: