„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină. Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la sărbătorile pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul sărbătorilor pascale şi care este efectul în următoarea perioadă.

Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii, aflat în Arad, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Aradul „este mult mai bine ca acum două săptămâni”, când a mai vizitat judeţul.

„Trebuie să înţelegem că Aradul este la poarta de intrare a ţării, că pe aici cred că a fost cel mai mare flux de concetăţeni care s-au întors în ţară, că aici am avut şi foarte multe centre de carantină, că aici au fost şi momente în care, laolaltă, şi personal medical şi pacienţi au fost puţin dezorientaţi, dar în acest moment pot spune că s-au reaşezat atât ca personal, cât şi ca atitudine”, a mai spus Nelu Tătaru.

Vezi și Ludovic Orban: Vârful pandemiei va fi între 1 și 5 mai. Când se vor redeschide activitățile unde riscul de infectare va fi mic

Citește și: