“Transmitem sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut rudele și prietenii în incendiul de la clubul Colectiv și suntem alături de supraviețuitorii tragicului accident prin oferirea gratuită a ședințelor de recuperare necesare pentru ca aceștia să poată reveni la activitățile cotidiene cât mai repede cu putință”, afirmă președintele Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie, Prof. Dr. Elena Căciulan.

“Cicatricile rezultate ca urmare a arsurilor suferite în timpul incendiului vor limita extrem de mult amplitudinea mișcărilor corpului ca urmare a faptului că pielea își pierde din elasticitate. De asemenea, din cauza perioadei lungi de imobilizare, mușchii se vor atrofia, iar pacienții pot dezvolta dificultăți în mișcare. În plus, afectarea căilor respiratorii și lipsa activității fizice vor conduce la dezvoltarea unor patologii ale sistemului cardiovascular”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut în cadrul studioului de recuperare medicală Terapie pentru Mișcare.

De asemenea, acesta susține că toate persoanele afectate de incendiul de la clubul Colectiv trebuie să urmeze ședințe de recuperare prin fizioterapie care vor ajuta la adaptarea organismului la grefele de piele și la recăpătarea funcționabilității corpului. “Ședințele de fizioterapie vor cuprinde elemente de kinetoterapie, terapie manuală, masaj, electroterapie și taping. Ne dorim să fim alături de supraviețuitorii tragicului accident de săptămâna trecută pe tot parcursul procesului de recuperare, adaugă fizioterapeut Bogdan Goga.

Astfel, cei care doresc să beneficieze gratuit de ședințele de recuperare, sunt rugați să ia legătura cu reprezentanții Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie, la numerele de telefon 0722.839.882 și 0737.147.895 sau la adresa de e-mail [email protected].

Inițiativa Federației Române a Asociațiilor de Fizioterapie face parte din demersurile de solidaritate ce au loc pe fondul tragicului incendiul din clubul Colectiv din București, în care peste 30 de tineri și-au pierdut viața.

Sursa foto: physiotherapyfacts.co.in