Potrivit sursei citate și consultate de Ziare.com, România se clasează pe locul 10 în lume în rândul țărilor cu riscul cel mai mare de extindere a pandemiei de COVID-19. Pe locul 1 este greu încercata Italie.

Top 10 țări cu cel mai mare risc de extindere a pandemiei de COVID-19:

1. Italia
2. SUA
3. Marea Britanie
4. Spania
5. Franța
6. Suedia
7. Iran
8. Ecuador
9. Filipine
10. România

top tari risc mare de raspandire a coronavirusului

Deep Knowledge Group a făcut și un grafic cu cele mai sigure țări în pandemia de coronavirus. În top au intrat 40 de țări. Acestea au fost evaluate în funcție de criterii precum eficiența măsurilor de carantină și a managementului guvernamental, monitorizarea și detectarea cazurilor de infecție și pregătirea sistemului de urgență.

Pe primul loc se situează Israelul, urmat de Germania, Coreea de Sud, Australia, China, Nouă Zeelandă, Taiwan, Singapore, Japonia și Hong Kong.

cele mai sigure tari

În ce privește eficiența tratamentului administrat pacienților cu COVID-19, pe primele trei locuri se claseza Germania, China și Coreea de Sud.

Top 10 este completat de Austria, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Israel, Japonia și Emiratele Arabe Unite.
Sursa citată a făcut și un clasament al celor mai sigure țări din spațiul economic european, împărțit în trei categorii (33 de țări): „nivel ridicat de siguranță”, „nivel mediu de siguranță” și „nivel scăzut de siguranță”.

România se încadrează în ultima categorie, pe poziția cu numărul 28.

Avem confirmate în acest moment 6.879 de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării, a anunțat marți Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La AȚI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României și-au pierdut viață, până acum, 357 de bolnavi de COVID-19.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și Matematica virusului Covid-19. Ce spun simulările: din 8 aprilie trecem de 5000 de infectați. La finele lui aprilie trecem de 1000 de decese. Când e vârful și când se termină totul

Citește și: