E momentul în care, în trafic, devine o adevărată leoaică. Dintr-o femeie civilizată, manierată devine o lighioană. Urlă la ceilalți șoferi, îi înjură, practic riscă să se pună în niște situații potențial periculoase pentru ea. Pur și simplu nu se poate controla, recunoaște ea.

Prin urmare, timp de o săptămână, în fiecare lună, pune cheile de la mașină în cui și nu se mai atinge de ele.

Charlotte, care are o fetiță de 7 ani, declară că simte că în ea sunt două persoane – una normală și una care locuiește complet în altă lume, după cum se exprimă ea.

Primele simptome le-a avut încă de la 14 ani, iar la 17 ani era pur și simplu de nestăpânit, ajungând să se certe cu vânzătoarele în magazine și chiar să se bată cu colegele.

”Nu puteam să mă stăpânesc. Nu-mi puteam controla corpul sau gândurile”, își amintește ea.

Abia acum câțiva ani a aflat ce e cu ea

Deși a tot mers pe la doctori, incă de la 20 de ani, nimeni nu și-a dat seama care e problema, fiindu-i prescrise chiar antidepresive. N-au ajutat-o însă. Abia în 2006 a fost diagnosticată cu tulburarea disforică premenstruală.

De această afecțiune – pentru că este vorba despre o boală – suferă una din 20 de femei, fie că știe, fie că nu. Pe lângă simptomele obișnuite, pe care le cunoaște bine orice femeie, în această afecțiune schimbările de dispoziție sunt extrem de violente, se instalează depresia, apar gândurile suicidale, furia de nepotolit, gândirea e deformată, iar auto-controlul lipsește cu desăvârșire.

A cerut medicilor să i se facă histerectomie

Practic, timp de trei săptămâni pe lună, Charlotte e o ființă pozitivă, plăcută, iar timp de o săptămână suferă și-i face și pe cei din jur să sufere. Tânăra, care a cerut medicilor să i se facă histerectomie (fiind refuzată pe motiv că e prea tânără) e de părere că afecțiunea e de vină și pentru divorțul prin care a trecut.

Acum, Charlotte are un nou partener, pe care l-a anunțat despre problema ei la două săptămâni de la prima întâlnire. Până acum, acesta s-a dovedit a fi înțelegător. E drept, însă, că nici Charlotte nu iese din casă timp de o săptămână. În general, stă în pat și plânge.

Vezi și De necrezut: Boala rară care face ca pielea unui băiețel să se transforme în piatră

Citește și: