Sucul de struguri poate fi un tratament gustativ, dar există anumiți nutrienți-cheie care aduc diferite beneficii pentru sănătate.

Despre sucul de struguri

Destul de simplu, sucul de struguri este sucul obținut prin stoarcerea strugurilor.

Având în vedere că există între 5.000 și 10.000 de subspecii și varietăți diferite ale acestor struguri, fiecare suc de struguri pe care îl bei poate fi puțin diferit, mai ales dacă este de casă.

Sucul de struguri este de mult timp o băutură populară pentru adulți și copii, dar o mare parte din sucul de struguri pe care îl găsiți în magazin conține și adaos de zahăr, făcându-l mai puțin sănătos.

Sucul de struguri făcut în casă oferă un număr surprinzător de mare de beneficii potențiale pentru sănătate.

În timp ce concentrația de nutrienți în suc este mai mică decât la ​​strugurii în sine, poate fi o băutură delicioasă care vă va oferi un impuls energetic.

Cele mai multe tipuri de suc de struguri sunt obținute din struguri mai închiși la culoare, purpuriu, care conțin cel mai înalt nivel de antioxidanți.

Strugurii albi, verzi și roșii sunt utilizați pentru a face diferite forme ale acestui suc.

Rețetă de prăjitură cu nucă și struguri

Sucul de struguri – valori nutritive

Sucul de struguri este bogat în vitamina C (mai mult de 100% din necesarul zilnic per cană) și fibre dietetice. Conține niveluri semnificative de fier, calciu și proteine.

1 ceașcă din acest suc conține aproximativ 150 de calorii și aproape deloc grăsime.

Sucul de struguri conține niveluri ridicate de antociani, tanini, resveratrol și alți compuși fenolici, care acționează ca și antioxidanți în organism.

Sucul de struguri – beneficii pentru întreaga familie

Sucul de struguri are multe beneficii printre care reglarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea calității pielii, părului, sistemului imunitar, sănătatea cognitivă, previne cancerul, printre altele.

1. Îngrijirea pielii

Cu o multime de antioxidanti, acest suc este un excelent mod de a preveni semnele de îmbătrânire și de a îmbunătăți aspectul pielii.

Dacă beți în mod regulat suc de struguri făcut în casă, puteți preveni ridurile și alte pete de vârstă, precum și să accelerați vindecarea cicatricilor și a petelor.

2. Îmbunătățește funcția creierului

Antocianinele și resveratrolul găsite în sucul de struguri sunt ambele legate de îmbunătățirea cunoașterii prin reducerea stresului oxidativ.

Acești antioxidanți pot reduce depunerea plăcilor și pot ajuta la prevenirea bolilor Alzheimer și Parkinson.

8 alimente care sunt bune pentru pancreasul tău

3. Luptă împotriva cancerului

Antioxidanții sunt legați direct de prevenirea cancerului, deoarece pot neutraliza radicalii liberi care conduc la mutații celulare, în timp ce, de asemenea, promovează apoptoza în celulele canceroase.

4. Reglează presiunea sanguină

Cu o cantitate mică de fibre dietetice și un nivel sănătos de potasiu, sucul de struguri este excelent pentru optimizarea sănătății inimii și scăderea tensiunii arteriale.

Astfel, vă poate proteja împotriva aterosclerozei, a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale, printre altele.

5. Îngrijește părul

Unii oameni aplică acest suc direct pe scalpul lor, deoarece pot reduce condițiile inflamatorii, iar alții îl beau pur și simplu.

Stimularea nutrienților și a mineralelor concentrate poate contribui la îmbunătățirea sănătății foliculului, precum și la luciul încuietorilor.

Află ce legume și fructe absorb cele mai multe pesticide! Nu te-ai fi așteptat la așa ceva

6. Îmbunătățește energia

Există un nivel surprinzător de ridicat de carbohidrați în acest suc de fructe, ceea ce face ca sucul de struguri să fie un stimulator de energie excepțional.

Un pahar sau două de suc de struguri poate să vă susțină starea de energie.

Această cantitate este suficientă tocmai pentru a nu consuma nici prea mult zahăr.

În perioada rece, poți încerca compot de struguri.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto