Această cercetare a fost efectuată de o echipă de cercetători de la universitatea din Bonn pe baza unor interviuri și a unor analize asupra a 919 persoane, provenite din 405 gospodării de la Gangelt, Germania. Acesta a fost un focar de infectare masivă, creat în urma participării unui cuplu infectat cu COVID-19  la un carnaval cu multe persoane.

Prin teste care arătau prezența anticorpilor, cercetătorii au descoperit că în această zonă 15% din populație a fost infectată. Rata de mortalitate în rândul acestora a fost de 0,37%.

Proiectând asta la nivel national, studiul estimează că 1, 8 milioane de oameni în toată Germania ar fi putut fi infectați cu noul coronavirus. Asta înseană de aproape 10 ori mai mut decât apare în datele oficiale.

Iar informația crucială a acestui test este că una din cinci persoane nu a prezentat niciun simptom. Asta înseamnă 22% din totalul de infectări.

„Faptul că aparent fiecare a cincea infecție progresează fără simptome vizibile ale bolii sugerează că persoanele infectate care răspândesc  virusul și care pot astfel să infecteze pe alții nu pot fi identificate în mod fiabil pe baza simptomelor recunoscute ale bolii”, a declarat Martin Exner, șeful Institutului Universității Bonn pentru Igiena și sănătatea publică și co-autor al studiului.

„Asta înseamnă că fiecare persoană pe care o întâlnim  care se presupune sănătoasă poate să fie și purtătoare și să răspândească virusul fără să știe. Trebuie să fim conștienți de acest lucru și să acționăm în consecință”, a spus Exner pentru  thelocal.de.

Cercetătorii au precizat încă o dată că este foarte importantă distanțarea socială și respectarea măsurilor de igienă pentru a evita infectarea.