Studiul internațional citat de BFMTV arată că purtarea măștii medicale ar putea fi mai eficientă decât izolarea.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai multe măsuri de prevenție: izolarea, distanțarea socială și purtarea măștii. Au pornit de la premisa că 1% din populație este deja infectată cu virusul.

Astfel, aceștia estimează că în condițiile în care 80% din populație ar purta mască, 60.000 de oameni ar muri într-o perioadă de 500 de zile, însă dacă se aplică doar măsura izolării, în același interval de timp ar muri 180.000 de oameni.

Un alt scenariu scenariu prevede că bilanțul ar fi mult mai mare, iar răspândirea virusului ar fi incontrolabilă dacă doar 50% din populație ar purta mască.

Însă o estimare îmbucurătoare prevăzută în studiu este cea conform căreia, dacă 90% din populație ar purta mască, virusul ar dispărea în 50 de zile!

În prezent, la nivel global au fost confirmate aproape 4 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, peste 265.000 de persoane au decedat, în timp ce aproximativ 1.315.000 au fost declarate vindecate. În România numărul celor infectați a crescut cu aproape 400 în decurs de 24 de ore.

Vezi și Cum se sterilizează și refolosește corect masca de protecție. Ghidul medicului Tudor Ciuhodaru

Citește și: