Ardeiul iute prelungește viața, constată un studiu medical la care au participat 16,179. Cercetarea a fost efectuată pe o perioadă de 19 ani în SUA (între 1988 și 1994). De-a lungul acestei perioade, 34 % dintre persoanele ținute sub observație au decedat. Totuși, între cei care au consumat ardei iute, rata de mortalitate a fost mai mică, de doar 22 %. Deci, dintre cei care au consumat ardei iute au decedat cu 12 % mai puține persoane.

Studiu: mierea Manuka omoară mai multe bacterii decât majoritatea antibioticelor

Cercetări ulterioare au descoperit și mecanismul prin care ardeiul iute prelungește viața. Substanța principală pe care o conține, pe nume capsaicină, pare să fie responsabilă pentru acest efect și pentru alte beneficii ale ardeiului iute. Capsaicina se găsește în toate tipurile de ardei iute.

Ardeiul iute prelungește viața. Alte beneficii pentru sănătate: are efect analgezic

La început, activează senzorii de durere din corp. Apoi, le slăbește intensitatea până la eliminarea durerii. Creme cu ardei iute pot fi aplicate local pentru a calma durerile de spate. Pentru durerile de cap sau de dinți este bine să consumi ardei iute.

Ardeiul iute alungă depresia

Capsaicina stimulează eliberarea endorfinelor în corp. Aceste substanțe dau senzația de fericire.

Depresia netratată crește riscul de boli cronice. Cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare, agravate de depresie

Ardeiul iute menține temperatura corpului

Dacă ai mâinile sau picioarele reci ori nu suporți frigul, ardeiul iute este soluția ideală pentru tine. Capsaicina face creierul să simtă senzația de căldură.

Învață să gătești spumă de ciocolată cu ardei iute

Ardeiul iute ajută la tratarea cancerului

Un număr de studii arată că ardeiul iute prelungește viața pentru că ajută la micșorarea tumorilor și poate preveni cancerul de prostată.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi și care este cea mai bună reteta de dulceata de ardei iute