Adrian Streinu-Cercel a spus că, la nivelul populației de două milioane de locuitori, atâția cât sunt în București, e nevoie de testarea a 9.558 de persoane, iar pentru că există o marjă de eroare, conform calculelor sale, e necesară testarea a 10.514 de oameni.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…)
Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație”.

Dar cum se va întâmpla totul? O echipă va face în zilele următoare eșantionarea populației și se va stabili care sunt oamenii ce vor fi testați. Testarea propriu-zisă se va face de luni.
„Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătura de oameni din blocuri este mare. (…)

Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Presedintele scarii se va pune de acord și va anunța la ora x coboară familia x. Aceste teste se fac, timpul este de 15 minute, în 20-30 de minute noi vom putea avea rezultatul și îl vom da persoanei prin sms”, a punctat el.

Doctorul a precizat și ce se intâmplă în cazul în care o persoană este depistată pozitiv: toată scara intră în carantină.

„Știm cum trebuie să acționăm dacă găsim o persoană pe scară: toată scara va intra în carantină. Vor fi asistați pentru a le crea gradul de confort psihic și să fim convinși că nu se va mai transmite. Scările vor fi decontaminate”, a punctat el.

De menționat e faptul că această testare nu este obligatorie și poate fi refuzată.

Vezi și Avertismentul unei asistente, în plină pandemie de coronavirus: Ultimul lucru la care te-ai gândi că îți pune viața în pericol

Citește și: