Stațiuni balneare din România unde poți merge la cură și iarna: Băile Felix (la 8 km de Oradea)

Este cea mai mare staţiune balneară cu regim permanent din România. Apele termale au temperaturi între 20 şi 49 de grade Celsius. Se poate face baie și în bazinele exterioare, cu intrare în apă prin interior.

Indicații: reumatism, afecţiuni neurologice şi ginecologice.

Stațiuni balneare din România unde poți merge la cură și iarna: Sovata (Județul Mureş)

Stațiunea cunoscută, în special, pentru lacul sărat Ursu poate fi frecventată și iarna. În acest anotimp, băile calde în cadă sau bazin (cu apă minerală sărată din lacurile Ursu, Aluniş, Verde etc.) se vor face în interior.

Indicații: afecțiuni ginecologice (insuficienţa ovariană, sterilitate, infecții), boli degenerative, inflamatorii şi reumatismale (dureri articulare, artroză, spondiloză cervicală).

Apa sărată vindecă rănile, nămolul te scapă de dureri! Ce afecțiuni ginecologice pot fi tratate la Sovata

Stațiuni balneare din România unde poți merge la cură și iarna: Slănic-Moldova (Județul Bacău)

Perla Moldovei” este o stațiune renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonate, uşor sulfuroase, clorate, sodice și hipertonice. Specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc. Se poate face cură internă cu apa acestor izvoare. Pacienții pot beneficia de mofete. Acestea sunt emanaţii de bioxid de carbon, provenite din activităţi postvulcanice și sunt amenajate astfel încât pacienții să poată inhala. Alte tratamente care pot fi făcute la Slănic-Moldova sunt: aerosoli, băi cu apă minerală încălzită, inhalații cu ape minerale și medicamente adecvate prescrise, kinetoterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastică medicală.

Indicații: tulburări digestive, hepatobiliare, reumatism degenerativ, boli endocrine, ginecologice (mai ales în sindrom ovarian menopauzal) şi respiratorii.

Anexita NU trebuie ignorată! Îți poate răpi fertilitatea

Băile-Olăneşti (Județul Vâlcea)

Într-un cadru natural frumos, poți face o cură cu ape minerale la Baile Olănești. Staţiunea este unică datorită unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici. Aici, mai poți beneficia de masaje cu ierburi tămăduitoare, cataplasme și prișnițe. Bineînțeles, plimbările vor completa tratamentul.

Indicații: alergii, afecţiuni renale, de nutriţie, boli reumatismale şi ale sistemului nervos periferic.

Alergia de toamnă se poate preveni în 8 pași

Stațiuni balneare din România unde poți merge la cură și iarna: Eforie Nord, Thechirghiol, Mangalia (Județul Constanța)

Toate aceste stațiuni au centre balneare care folosesc nămol din lacul Techirghiol, apă din lac și apă de mare salină, precum și infuzii din plante.

Indicații: afecțiuni reumatismale și locomotorii, pneumologice, ginecologice, ale sistemului nervos, dermatologice, vasculare. Dr. Mihaela Marinică, Medic primar Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a observat rezultate remarcabile în tratamentul artrozei la spitalul din Eforie Nord. În stațiunile menționate se pot face tratamente cu nămol, băi calde sau în bazinul interior cu apă de mare sau cu apă din lacul Techirghiol, masaj, kinetoterapie etc.

Terapia cu nămol, elixirul tinereții

Cum folosești nămolul terapeutic

Dr. Mihaela Marinică, Medic primar Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, Spitalul Clinic de Recuperare Eforie Nord

Dr. Mihaela Marinică, Medic primar Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, Spitalul Clinic de Recuperare Eforie Nord

”Nămolul terapeutic extras din lacul Techirghiol se folosește sub formă de ungeri la rece, băi de nămol și împachetări calde. Oncțiunea cu nămol rece se face doar vara pe malul lacului în sezonul estival. Baia generală caldă de nămol se poate face oricând folosind nămol diluat în apă clorurosodică din lac. Temperatura de aplicare este de 37-39ºC. Durează 20-25 de minute. Temperatura este menținută aproape constantă prin adăugarea unei cantități de apă caldă după 10 minute de la aplicare. După expirarea timpului, pacientul face un duș cald pentru îndepărtarea nămolului, apoi unul rece scurt, pentru împiedicarea vasodilatației.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com