Încă din Antichitate se spune că ridichile sunt ”aur curat” pentru sănătate

În mitologia greacă și romană, se spune că zeul Apollo a afrimat că guliile merită greutatea lor în plumb, sfeclele greutatea lor în argint, iar ridichile ar merita greutatea lor în aur. Hippocrate recomanda ridichea în hidropizie. Dioscoride o aprecia pentru proprietatea de a stimula apetitul, a favoriza digestia şi a calma tusea.

Uite cum se prepară siropul de ridiche neagră. Cel mai bun remediu natural care te scapă de tuse!

”Pe cale internă, ridichile sunt excelente în tratarea pietrelor la bilă sau rinichi. Mai sunt utile în afecţiuni hepatice. Se citează folosirea ridichilor şi în atonia stomacului (deci pentru aşa-numitele „stomacuri leneşe”), ca şi în aerofagie. Erau bine-cunoscute și în Antichitate pentru proprietăţile pectorale, adjuvante de real folos în bronşită, tuse, cataruri ale căilor respiratorii, chiar şi în astm. Se consumă, ca atare rase (eventual amestecate cu mere). Se consumă ca atare. Pentru litiază biliară sau renală se face suc care se consumă amestecat cu suc de morcovi în părți egale. Se iau 30-40 g cu 15 minute înainte de mesele principale. Mai poți prepara un suc (amestecat cu suc de morcovi) ridichi pentru litiază biliară sau renală. Se iau 30-40 g cu cca 15 minute înainte de mese.” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Alimente bogate în apă care te mențin hidratată. Ce ar trebui să mănânci

De ce ridichile sunt ”aur curat” pentru sănătate în sezonul rece

Din ridichi se poate prepara un excelent sirop care calmează tusea. Taie ridichile felii și presară zahăr pe ele şi  acoperă. După 24 de ore se strânge sucul care s-a lăsat. Se administrează 3-4 linguriţe pe zi. Poți folosi miere în loc de zahăr.

De asemenea, în medicina popularămai există și un alt procedeu de a prepara siropul de ridiche neagră. Se scobește o ridiche mai mare. Se umple cu zahăr şi hrean. Se coace la cuptor, iar apoi se strânge sucul care se lasă. Se iau 3-4 linguriţe pe zi. Tot în medicina tradiţională, se recomandă aplicaţii locale cu ridichi rase în dreptul plămânilor (pentru pneumonii) sau în dreptul ficatului (pentru stările congestive ale acestuia).

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com