Pericolul în cazul infecției cu virusul HPV constă în faptul că acesta nu prezintă adesea niciun simptom. Aproape 85% dintre persoanele care suferă de această infecție, nu manifestă vreun simptom anume. Din păcate, expunerea la această bacterie pentru o perioadă îndelungată de timp poate crește riscul de ulcer duodenal sau de cancer la stomac.

În cazul în care apar simptome, acestea sunt: greață, vomismente, balonare, dureri abdominale. De obicei, afecțiunea este diagnosticată atunci când apare un ulcer peptic. În acel moment, aceasta reclamă un tratament mai agresiv pentru a calma inflamația și a elimina bacteria cu antibiotice și alte medicamente numite inhibitori de pompă de protoni. Acestea pot avea diverse efecte secundare.

Soluții naturiste pentru infecția cu virusul Helicobacter pylori

Tratamentul naturist poate fi administrat complementar celui convențional pentru diminuarea acestor efecte și pentru tratarea afecțiunii.

Sucul de merișoare

Sucul de merișoare reprezintă unul dintre cele mai uzuale remedii pentru infecțiile sistemului gastrointestinal sau infecțiile sistemului urinar. Acesta conține o cantitate foarte mare de compuși antibacterieni care sunt foarte eficienți în prevenirea sau tratarea infecțiilor. Sucul de merișoare scade capacitatea bacteriilor de a se fixa pe țesuturi, astfel încât devine dificil pentru acestea să populeze stomacul. În plus, sucul de merișoare stimulează eliminarea lor prin urină.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este un remediu binecunoscut de foarte mult timp pentru multiple afecțiuni. Acesta este de asemenea eficient în cazul infecției cu virusul Helicobacter pylori. Oțetul de mere are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiseptice. Acesta contribuie la distrugerea virusului și la eliminarea sa din corp. Consumă zilnic o lingură de oțet de mere diluată într-un pahar cu apă sau combinată cu puțină miere.

Probiotice

În organismul nostru există numeroase bacterii. Este foarte important ca acestea să se afle în echilibru, astfel încât niciun tip de bacterie să nu se dezvolte în mod necontrolat. Un dezechilibru în numărul de bacterii de la nivelul stomacului poate afecta absorbția substanțelor nutritive și sănătatea întregului organism. Acesta este motivul pentru care infecția cu HPV conduce la inflamație cronică la numeroase probleme de sănătate. Probioticele înlocuiesc bacteriile benefice care lipsesc din stomac și inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un alt aliment alături de cele de mai sus care combate cu succes infecțiile. Conține niște substanțe numite catechine și epicatechine ale căror proprietăți antibacteriene au fost demonstrate de numeroase studii. În plus, acestea au și un puternic rol de stimulare a sistemului imunitar. Ceaiul verde poate contribui la eliminarea infecțiilor bacteriene din corp. Bea zilnic 3-4 cești de ceai verde sau consumă-l sub formă de extract.

Foto: Pixabay