Ca și alte tipuri de cancer, cancerul de colon poate conduce la deces dacă nu se intervine la timp. Cancerul de colon apare ca urmare a dezvoltării de celule anormale la nivelul colonului. Acestea formează mase de țesut (tumori) care conduc la afectarea funcționării organului și se pot împrăștia și în alte părți ale corpului. În cazul acestui tip de cancer este foarte importantă prevenția. Efectuarea de colonoscopii pentru descoperirea polipilor permite îndepărtarea lor înainte de a deveni maligni.

Soluții naturiste pentru cancerul de colon

Există diverse remedii la care poți apela pentru a preveni apariția acestei boli sau pentru a o trata. Iată câteva dintre ele mai jos:

Usturoi

Usturoiul face parte dintre remediile naturiste cele mai des recomandate pentru prevenirea cancerului și a altor boli grave. Motivul îl constituie un puternic ingredient conținut de acesta, respectiv alicina. Usturoiul crud sau extractul de usturoi poate fi folosit pentru prevenirea răspândirii celulelor cancerigene și refacerea țesuturilor lezate. Există numeroase studii care atestă faptul că usturoiul poate neutraliza celulele cancerigene fără a afecta celulele sănătoase.

Afine

Afinele, ca și usturoiul, fac parte din categoria superalimentelor. Acestea conțin o cantitate semnificativă de antioxidanți, cum ar fi catechine, quercetină, flavonoizi etc. Acești antioxidanți combat celulele cancerigene și întăresc sistemul imunitar. Prin eliminarea radicalilor liberi și reducerea mutațiilor de la nivelul ADN-ului celular, afinele pot scădea semnificativ riscul de cancer.

Turmeric

Turmericul este un condiment care conține curcumină. Se folosește de obicei la orez în bucătăria indiană și îi conferă acestuia o minunată culoare galbenă. Curcumina reprezintă substanța activă din turmeric și poate conduce la apoptoza (moartea automată a celulelor cancerigene). Prin adăugarea de turmeric în alimentația ta zilnică, poți elibera în corp curcumină care controlează apariția de noi celule cancerigene.

Ginseng

Ginseng-ul este folosit de mii de ani ca remediu pentru diverse boli. Ceaiul de ginseng sau extractul de ginseng este recomandat și pentru afecțiuni grave precum cancerul. Concentrația ridicată de antioxidanți conținută inhibă proliferarea celulelor cancerigene și poate induce apoptoza celulelor maligne.

Foto: Pixabay