Acum, la soluția sa, care se poate pregăti și acasă, de către fiecare dintre noi, se uită cu optimism mai mulți cercetători, dând asigurări că vor exista studii, pentru a se afla dacă este într-adevăr eficientă.

Medicul infecţionist Ion Alexie susține că foloseşte această soluţie personal, dar şi pentru pacienţii trataţi în spitalul din Las Vegas unde lucrează.

”Am scos cam o treime din apa de gură, voi adăuga peste ea apă oxigenată, deci voi face o concentraţie de 1% apă oxigenată, voi amesteca soluţia, după care voi clăti gura şi voi face gargară”, a explicat medicul infecţionist, conform Mediafax.

Medicul român a mai spus că această soluție funcționează exact ca principiul mecanic prin care ne spălăm pe mâini de nisip.

”Mâinile vor fi decontaminate de nisip, cu toate că apa nu a dizolvat nisipul şi nici săpunul nu l-a dizolvat”, a spus doctorul.

El a explicat şi procedura pe care o urmează în spitalul în care lucrează: ”Noi, la spital, spălăm bolnavii cu concentraţie de 1,5% pe gură şi încercăm să le decontaminăm faringele tot timpul”.

Apa de gură ar putea ucide virusul în cazul pacienţilor infectaţi recent.

Mai mulţi virusologi de la Universitatea Cardiff au invocat chiar studii anterioare referitoare la virusuri similare care au arătat că spălarea gurii ar putea împiedica transmiterea bolii şi fac apel pentru a se face cercetări clinice amănunţite privind efectul asupra SARS COV 2.

Totuși, încă nu există dovezi concrete referitoare la modul în care apa de gură acţionează asupra SARS COV 2.

Vezi și ALERTĂ! Circulă pe piață NOI TIPURI DE MĂȘTI care NU protejează de Covid-19. Avertismentul autorităților. Ai și tu așa ceva acasă?

Citește și: