Timp de trei ani, un bărbat de 60 de ani din Wisconsin a mers pe la o grămadă de medici, încercând să înțeleagă de ce transpira atât de abundent o dată pe lună. Episoarele îl lăsau lac de sudoare, la propriu, însă medicii nu găseau nicio problemă de sănătate.

A fost diagnosticat, simplu, cu hiperhidroză. Această afecțiune poate avea mai multe cauze, cum ar fi obezitatea, anxietatea sau o tiroidă prea activă. Astfel de episoade de transpirație excesivă apar și în cazul persoanelor care au diverse infecții sau chiar cancer, ca urmare a dministrării unor medicamente. Dar în cazul bărbatului nu era vorba despre nimic din toate acestea.

Aparent, omul era sănătos tun, cu excepția acestor episoade de neînțeles. Trei ani au trecut și bărbatul tremura la propriu la gândul că următorul episod de transpirație excesivă îl va prinde în cel mai prost moment.

S-a întâmplat, însă, să îl prindă în cel mai bun moment: la medic. Bărbatul era consultat când a apărut episodul lunar de transpirație excesivă. Timp de câteva minute, a fost extrem de dezorientat. Nici măcar nu a putut răspunde întrebărilor medicilor. A fost momentul când aceștia au bănuit că ar putea fi vorba despre ceva neurologic.

Gândindu-se atunci la o criză epileptică, medicii i-au făcut o electroencefalogramă (EEG), descoperind că, într-adevăr, acesta suferea de epilepsie. I-au fost prescrise medicamente, iar de atunci pacientul nu a mai avut decât o singură criză în 18 luni.

Vezi și I-a dispărut tumoarea peste noapte, cu o zi înainte de operația pe creier

Citește și: