Amber Barham ( 25 de ani), o profesoară din orașul Haines, ajunsese să cântărească 125 de kilograme după ce a născut din cauza problemelor cu tiroida și pentru că mânca foarte multe dulciuri și pizza. Însă, în momentul în care medicii i-au recomandat o operație de micșorare a stomacului pentru a da jos kilogramele în plus și medicamente pentru tensiune, ea a vrut să demonstreze tuturor că poate slăbi singură, fără nici o intervenție chirurgicală. Ea a renunțat la produsele de tp fast-food, la dulciuri și a început să urmeze o dietă cu mâncare sănătoasă gătită de ea. De asemenea, a început să facă în mod regulat exerciții fizice, de șase ori pe săptămână și a reușit în 18 luni să dea jos aproape jumătate din greutatea pe care o avea-45 de kilograme.

Amber a povestit că inițial se resemnase că va fi supraponderală toată viața ei, după ce a fost diagnosticată cu tiroidă și îi era foarte greu să slăbească, însă apoi s-a ambiționat să ajungă la o greutate normală. „Nu pot să zic că a existat o perioadă în care nu am fost supraponderală, dar m-am și confrontat cu problemele de tiroidă toată viața mea. Cred că mă foloseam de afecțiunea mea ca o scuză și mă făceam să cred că voi fi mereu supraponderală. Aveam 23 de ani, când medicul mi-a zis că ar trebui să încep să iau medicamente pentru tensiune și mi-a sugerat să apelez la o operație de bypass gastric. Asta m-a făcut să cred că el nu mă crede capabilă să slăbesc și am vrut să-i dovedesc că se înșală”, a spus Amber.

 


Ea susține că acum mănâncă sănătos 80% din zi. „Acum pot să merg să-mi cumpăr haine fără nici o grijă. Până acum nu am putut să fac niciodată asta. De asemenea, simt că pot să-i inspir și pe alții dacă le demonstrez că totul este posibil dacă ai voință. Am mai multă încredere în mine acum decât am avut toată viața”, a mai scris tânără, care a scris pe pagina ei de facebook tot ce a făcut ca să slăbească.

Barham a zis că cel mai greu i-a fost când a văzut că acul cântarului nu mai coboară, însă pentru a trece peste trebuie să îți pui câteva țeluri ușor de îndeplinit și apoi să le crești treptat.
„Dacă îți faci mici țeluri și apoi mici schimbări reușești. La început nu eram în stare să alerg trei kilometri, dar acum pot și șase”, a mai spus aceasta.

Citește și: