Siropuri de tuse pentru copii: Sirop de tuse cu ananas

Această rețetă este bogată în vitamina C, dar și o sursă bună de calciu și magneziu. Conține și o enzimă cu efect antiiflamator. Poate fi administrat și copiilor.

Ingrediente pentru sirop de tuse cu ananas:

– două căni de ananas proaspăt tăiat bucățele

sucul de la o lămâie

– o cană de miere

– o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se păstrează la rece și se iau câte două linguri din amestec la nevoie.

Citește și: Medicamentele se depozitează la locul lor acasă. Tu le ții corect?

Siropuri de tuse pentru copii: Siropuri pectorale

Dr. farmacist Ovidiu BojorPoți prepara rapid un sirop pectoral indicat copiilor, din suc de mere şi zahăr în părţi egale. Se fierbe la foc încet până la consistenţa siropoasă. Se iau câte 2 linguri înainte de fiecare masă. Florile, frunzele și fructele de piersic sunt indicate pentru calmarea tusei spastice. Pentru copii se recomandă şi un sirop foarte parfumat din infuzie concentrată de flori şi fructe de piersic (100 g la litru), cu o greutate egală de miere. Se fierbe pe foc mic până la consistenţa siropoasă. Se iau 20-30 g pe zi”.

Citește și: Cum poți prepara acasă siropuri vindecătoare pentru iarnă

Siropuri de tuse pentru copii: Sirop din coacăze negre

”Din coacăz negru se prepară un sirop pectoral din 250 g fructe la un litru de apă, fiert până scade la jumătate. Se strecoară. Se adaugă o cantitate egală de zahăr sau miere şi se fierbe din nou până scade la jumătate. Se ia câte o linguriţă la două ore. Siropul de coacăze preparat din suc de coacăze negre obţinut prin presare şi suprasaturat cu zahăr sau miere se păstrează timp de un an. Prin depozitare corectă ferit de căldură și lumină nu se pierde decât 15% din vitamina C,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Sursa foto: 123rf.com