Uită de siropul de tuse. E „apă de ploaie”!

Siropul de tuse se presupune că are în compoziție substanțe care blochează reflexul natural de a tuși, dar și ingrediente care subțiază mucusul și îl fac mai ușor de expectorat. De asemenea, pot fi folosite decongestionante care îngustează vasele de sânge și deschid astfel căile respiratorii, precum și antihistaminice, care reduc inflamațiile de la nivelul nasului și gâtului.

Cu toate acestea, mai multe studii au ajuns la concluzia că siropul de tuse nu ar avea nicio influență asupra tusei, nici bună, dar nici rea.

În schimb, specialiștii de la American Chemical Society recomandă să consumi multe lichide, să faci un duș sau o baie fierbinte, să iei dropsuri și să bei un ceai cald (nu fierbinte, pentru că poți agrava inflamația de la nivelul gâtului) de lămâie îndulcit cu miere.

Citește și: 10 ceaiuri de răceală cu efect rapid

Siropul de tuse are totuși un efect oarecum benefic. Te face mai somnoroasă, iar asta nu are cum să-ți facă rău decât în situația în care ești la serviciu. În cazul în care iei sirop de tuse înainte cu 30 de minute de culcare, acesta îți va asigura un somn mai odihnitor și de durată, ceea ce, desigur, nu face decât să amelioreze simptomele răcelii.

Sursa foto: 123rf.com