Există probleme ușoare ale copilului pe care le poți trata acasă. Printre acestea se numără guturaiul obișnuit fără febră mare, o julitură la genunchi, diareea minoră. Dar există anumite simptome ale copiilor care te trimit imediat la doctor. Află care sunt acestea și nu le ignora.

Simptome ale copiilor care te trimit imediat la doctor. Febra mare

Febra mai mică de 38 ° C nu ar trebui să te îngrijoreze. Copiii fac des febră din cauza unor infecții minore sau virusuri stomacale. Totuși, febra mare are nevoie de tratament. Și dacă febra nu este mare, dar persistă pentru mai multe zile, trebuie să mergi cu micuțul la medic.

Dacă are febră mare și durere de cap severă, astfel încât nu poate ține ochii deschiși, orice ora ar fi, mergi cu el la urgență. Poate fi vorba de meningită.

Gripa sau infecțiile urechii pot cauza febră. Un diagnostic dat la timp poate preveni complicațiile sau chiar moartea așa că este esențial să cunoști aceste simptome ale copiilor care te trimit imediat la doctor.

Simptome ale copiilor care te trimit imediat la doctor. Sete puternică

Dacă micuțul tău începe să ceară mai multă apă bea, dacă se trezește noaptea și îi e sete, mergi cu copilul la un control.

Diabetul de tip 1 apare la copii și setea excesivă este unul dintre simptome. Altele sunt poliuria (urinarea în exces), oboseala și pierderea în greutate.

Citește mai multe în dicționarul medical despre ce înseamnă cetoacidoza diabetică

Simptome ale copiilor care te trimit imediat la doctor. Dificultăți de respirație

Uneori, bebelușii respiră mai greu sau gem din când în când. Respirația rapidă mai poate fi un simptom al febrei. Dar dacă respirația rapidă devine ceva obișnuit în viața copilului tău, ceva nu este în regulă.

Problemele de respirație pot apărea la efort fizic. Și atunci reprezintă un motiv de îngrijorare. Dacă se aude și un sunet distinct, ca un șuierat, poate fi un semn de astm bronșic.

Atunci când respirația grea e însoțită de buze colorate ușor albăstriu, poate fi un semn de bronșită.

Orice simptom de respirație grea ar trebui să te trimită de urgență la medic.

Citește și: Simptomele ADHD nu trebuie ignorate!

Sursa foto: 123rf.com