O strungăreață prea mare, un dinte mai scurt, lipsă sau poziționat inestetic creează complexe de inferioritate și determină persoanele să-și ascundă zâmbetul frumos în palme. Dar nu mai este cazul. Specialiștii au găsit soluții pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai fricoși dintre noi.

Zâmbet impecabil

Visezi la o dantură nouă, fără perforări, frezări sau adezivi? Aplicația Snap-On Smile a fost creată de către medicul specialist în medicina dentară restaurativă Dr. Marc Liechtung, după opt ani de cercetări, special pentru cei cărora nu li se poate repara dantura prin coroane, fațete sau implanturi. Este vorba despre o „husă” detașabilă, care se fixează peste dinții naturali, îmbunătățindu-le imaginea. Nu doare, nu necesită anestezii, injecții sau alte intervenții traumatizante. Se poate utiliza la orice vârstă, atât pentru a masca anumite „defecte”, cât și provizoriu, până la finalizarea unor alte lucrări dentare complexe. „Procesul este rapid și lipsit de durere. Medicul dentist face poze și ia amprente dinților. Pacientul are posibilitatea de a alege între modele și nuanțe diferite. În aproximativ trei săptămâni, pacientul are o nouă dantură “, spune dr. Anca Pătru.

Dantura perfectă, fără aparat

Da, se poate! Invisalign a fost conceput ca o alternativă la aparatele dentare clasice și constă în gutiere invizibile, care îndreaptă dinții treptat. Sunt confecționate din material plastic transparent și subțire, după ce au fost proiectate pe computer și readuc dinții în poziția lor corectă. Dr. Anca Pătru ne lămurește: „Pe baza tehnologiei computerizate 3D se proiectează un plan de tratament, pornind de la poziția actuală a dinților, până la cea dorită. Pacientul schimbă mulajele cam la 2 săptămâni.“ Avantajul Invisalign constă în faptul că gutierele pot fi îndepărtate oricând, astfel putându-se efectua periajul corect al dinților și evita depunerea tartrului și apariția cariilor. Rezultatele sunt vizibile în maximum un an și jumătate.

Te deranjează proteza?

Atlas este o tehnică pentru fixarea protezei inferioare, dedicată în special celor care au suferit pierderi de os, care permite utilizarea protezei existente. Tehinca este mult mai puțin costisitoare și constă în fixarea prin 4 implanturi a protezei inferioare. Intervenția dureaza cam o oră și se realizează cu anestezie locală.

Tratament… de vis!

Pentru cei 50% dintre adulţii care amână controlul stomatologic, clinica Dent Estet a lansat programul Executive Dental Care®, bazat pe metoda Sleeping Dentistry. Aceasta oferă posibilitatea de a beneficia de tratamente complexe, care presupun numeroase vizite la dentist, într-o singură ședință! Persoanele ocupate, cei care se tem de stomatolog pot profita de această metodă. „În timpul unei astfel de ședințe, se poate efectua orice tip de tratament, de la estetică dentară și facială, până la implantologie și chirurgie. Astfel, un plan complex de tratament, care ar dura 1 an, sau chiar 2, poate fi efectuat într-o singură ședinţă.”, spune Dr. Oana Taban. Dat fiind că pacientul doarme în timpul tratamentului, durerea și alte neplăceri inerente nu mai există.

Sursa foto: sedationdentalfortlauderdale.com