Citește și: Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale

Sfaturi pentru o toamnă plină de energie: Întărește-ți imunitatea

Imunitatea scade odată cu temperatura de afară, dar plante cum ar fi cătina sau echinaceea o readuc în formă. Nu ocoli nici produsele stupului, care au reale calități în prevenția bolilor sezonului rece. În plus, ar trebui să respecţi câteva reguli simple de viaţă: alimentaţia ta să conţină cel puţin cinci porţii de legume şi fructe pe zi, plimbă-te sau fă sport în aer liber şi nu te îmbrăca mai gros decât este nevoie. Bea măcar un ceai pe zi. Pe lângă plantele menționate mai sus, există și alte plante care pot susține sistemul imunitar: măceșe, mentă, mere, portocale și hibiscus. Planta tropicală de Hibiscus poate proteja celulele din organism de stresul oxidativ și poate avea efect relaxant.

Sfaturi pentru o toamnă plină de energie: Tratează-te prin metode naturale

Dacă ai răcit, apelează la remedii naturale. Podbalul este excelent pentru tratarea tusei și a răgușelii. Mai poate fi folosit ca adjuvant în boli ale plămânilor (bronşită, astm bronşic sau pneumonii). Pentru a prepara ceai de podbal, se face o infuzie dintr-o lingură de plantă la 200 ml de apă. Se beau două-trei căni pe zi. Pentru a ajuta la expectoraţie, se ia la două-trei ore câte o lingură de ceai. Pentru grăbirea îânsănătoșirii, ceaiul de podbal mai poate fi combinat cu cel de frunze de pătlagişi cel de rădăcină de lemn-dulce. Isopul este și el bun în tratarea bolilor respiratorii, în special în bronșite cronice și în astm. Se recomandă și în afecțiunile aparatului digestiv ca tonic-amar. Stimulează digestia și eliminarea gazelor intestinale. Ceaiul de isop (infuzie dintr-una sau două lingurițe de plantă la o cană cu apă) se poate bea de două-trei ori pe zi. Ține cont că este contraindicat în sarcină, hipertensiune arterială și epilepsie.

Sfaturi pentru o toamnă plină de energie: Îmbunătățește-ți memoria

Prima schimbare trebuie începută la nivel mintal. După o vacanță binemeritată, ne-am relaxat atât trupul, cât și mintea, făcând ca întoarcerea la birou sau la studii să devină destul de grea. Dacă te confrunți cu o lipsă de concentrate care îți afectează memorarea celor mai importante lucruri, atunci ai nevoie de puțin ajutor. Nu trebuie să faci eforturi excepționale, ci să-i oferi organismului tău ceea ce are nevoie. Ia un complex de multivitamine și folosește extract de Brahmi și Gingko Biloba. Sunt plante care contribuie la creșterea capacității de concetrare, îmbunătățirea memoriei si reducerea stresului.

Sfaturi pentru o toamnă plină de energie: Cum să previi depresia de toamnă

Busuiocul este recomandat mai ales în tulburările gastro-intestinale și ale căilor respiratorii. Este un stimulent al sistemului imunitar și este indicat în gripă, guturai, alte boli infecțioase, depresii, oboseală, insomnie, migrene. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze și flori la o cană cu apă. Se bea după mesele principale. Citește mai multe despre cum poți învinge depresia de toamnă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com