Potrivit Daily Mail, Timothy Newsome, profesor asociat la Universitatea din Sydney, este specializat in infectii, vaccinuri si virusologie,  explică că  virusul poate trăi pe majoritatea suprafețelor, iar oamnenii ar trebui să fie precauți la culoarul de fructe și legume, unde diferiți clienții  ating în mod constant produsele, pe care le iau și pun la loc.

Așadar, Timothy Newsome  susțkine că „orice suprafață poate fi un pericol” când vine vorba de COVID-19, iar oamenii ar trebui să fie atenți in special la fructele și legumele neambalate când merg la cumpărături.

„Trebuie să ținem cont de faptul că fiecare suprafață este potențial contaminată. Orice suprafață prezintă un risc.  Nu considerăm că este un risc ridicat, pentru că acesta nu vine dintr-un contact direct cu alte persoane, dar cu toate acestea este important să fim atenți”, a explicat Timothy.

Virusologul australian îi sfătuiește atât pe angajați, cât și pe clienți să folosească mănuși în momentul în care umblă la rafturile cu fructe și legume și  îi sfătuiește pe oameni să spele fructele și legumele cu apă și săpun, așa cum procedează și cu mâinile când ajung acasă.

Acesta susține că cel mai bun curs de acțiune este să spălăm fructele și legumele cu săpun imediat ce le aducemacasă, și să nu ne bazăm doar pe căldura ridicată a gătirii lor că va „ucide” virusul.

„Spălați fructele și legumele cu apă caldă cu săpun, la fel cum spălați și  mâinile”, a spus el.

 

Citește și: