De cele mai multe ori, femeile care experimentează aceste modificări ale stării de sănătate se gândesc la o posibilă gripă, însă, înainte de a începe un tratament, este bine să mergi la medic, aşa-zisa gripă poate fi chiar o sarcină. Iată care sunt cele 5 semne că eşti însărcinată şi nu răcită.

Semne că eşti însărcinată şi nu răcită: Creşterea temperaturii

Atât în cazul unei sarcini, cât şi a gripei, ne confruntăm cu o creştere a temperaturii corpului. Femeile care îşi înregistrează temperatura bazală vor observa această creştere după ovulaţie. O temperatură bazală ridicată care durează mai mult de 18 zile indică o sarcină. Diferenţa este cât de ridicată este temperatura.

„Temperatura femeii în timpul sarcinii va fi mai mare decât în mod normal, dar nu ar trebui să depăşească 38 de grade C. Febra asociată cu gripa poate fi mult mai ridicată decât cea din timpul unei sarcini, aşa că, puteţi face diferenţa uşor”, spune dr. Silviu Iștoc, medic primar Obstetrică-Ginecologie.

Semne că eşti însărcinată şi nu răcită: Greaţa

Trecerea de la greaţă uşoară la vărsături severe ar putea indica, mai degrabă, o sarcină. În conformitate cu Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, problemele cu stomacul şi vărsăturile nu sunt un simptom al gripei obişnuite pentru adulţi, deşi pot apărea la anumiţi indivizi.

Dacă, în mod normal, nu ai probleme cu stomacul în timpul gripei sau dacă aceste simptome nu se ameliorează, adresează-te medicului. S-ar putea să fii însărcinată sau să ai un virus gripal mai grav care necesită tratament.

Leacuri pentru stările de greață

Semne că eşti însărcinată şi nu răcită: Oboseala

Modificările hormonale și de metabolismul, efortul organismului de a creşte un copil provoacă un sentiment general de oboseală la începutul sarcinii. Multe femei devin atât de epuizate încât după prânz ar vrea să doarmă și 8 ore, apoi să doarmă și noaptea normal. Oboseala este similară cu cea a gripei, dar tinde să dureze o mare parte din primul trimestru, mult mai accentuată decât în cazul gripei.

Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale

Semne că eşti însărcinată şi nu răcită: Congestie şi dureri de cap

Gripa este poate fi cauzată de un virus care atacă sistemul respirator şi provoacă o congestie. Rezultă un nas încărcat şi dureri de cap. În mod surprinzător, acesta este, de asemenea, un simptom al sarcinii. Modificările hormonale şi creşterea aprovizionării cu sânge care apare în timpul sarcinii face ca membranele sinusurilor şi ale nasului să se umfle şi să producă mucus în exces. Presiunea poate provoca, de asemenea, dureri de cap la unele femei.

Dinții strâmbi dau dureri de cap. Cum te vindecă stomatologia

Simptome exclusive de sarcină

Câteva alte simptome ale sarcinii care pot începe în decurs de o săptămână nu coincid cu cele ale gripei. Aceste simptome includ pete pe sâni, umflarea sau inflamarea lor, nevoia de a urina frecvent (dar care poate apărea și în cazul unei infecții urinare sau anexite). Alte simptome de sarcină sunt uşoare dureri sau crampe în zona abdominală, pe măsură ce uterul se întinde şi creşte.

Nu esti sigură în ce săptămână de sarcină ești? Introdu data ultimei menstruații în calculator sarcina și află detaliile!

Semne că eşti însărcinată şi nu răcită – mai multe simptome de sarcină imită gripa

dr. Silviu Istoc

dr. Silviu Iștoc

Mai multe simptome de sarcină imita într-adevăr simptomele gripei, în special la începutul primului trimestru. De fapt, primele semne de sarcină pot fi modificări ale gripei care nu se termină. Simptomele de gripă nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Dacă aveţi aceste simptome şi există o şansă să fiţi însărcinată, luaţi în considerare efectuarea unui test de sarcină pentru a fi sigură”, explică dr. Silviu Iștoc.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com