Ce-ți face inima?

E prea clad afară, meteorologii avertizează că disconfortul termic e ridicat și că ar trebui să evităm expunerea la temperaturi ridicate, mai ales dacă ne știm suferinzi. Dar ce ne facem dacă nu știm că avem probleme, mai ales cu inima? Cel mai indicat ar fi să îi facem periodic o vizită medicului de familie. Căci afecțiunile cardiovasculare se manifestă totuși prin diferite semne, iar istoricul personal poate scoate la iveală gradul de risc la care suntem expuși. Cu inima nu-i de joacă.

5 semne că ai probleme cu inima, care păcălesc

1.Transpirația
Simți că-ți curg apele pe tine, chiar și când stai relaxată. Pui totul pe seama caniculei, însă ar trebui să te gândești că transpirația este unul dintre simptomele cel mai des întâlnite ale infarctului miocardic. S-ar putea ca inima ta să sufere.

2.Lipsa de aer
Senzația de sufocare, însoțită sau nu de durere în piept, poate fi semn al unei boli cardiovasculare.

3.Picioare umflate
Edemele cauzate de lichidele reţinute în organism, mai ales la glezne, la mâini şi în regiunea abdominală se pot traduce prin suspiciunea de insuficienţă cardiacă, dar și prin boli vasculare.

4.Amețeli
Te simți sleită de puteri, ai dormi întruna și te ia amețeala când te aștepți mai puțin? Ai nevoie de un control al ritmului cardiac. Șia asta pentru că insuficiența cardiacă dă tulburări de ritm, iar consecințele pot fi extrem de grave.

5.Tusea
Cu sau fără șuierături, tusea nejustificată poate fi semnul unei boli de inimă.

Atenție la hidratare!

Căldura de afară reprezintă un factor de risc chiar și atunci când te afli sub tratament. Căci unele medicamente interacționează cu ea și pot duce la dereglări cardiovasculare. Mai ales când ai semne că ai probleme cu inima. Cardiacii sunt predispuși la deshidratare, din cauza diureticelor specifice tratamentelor destinate lor. Deși se recomandă consumul de lichide, există riscul ca excesul să afecteze inima și sistemul cardiovascular. Betablocantele, medicamente larg prescrise, pot împiedica inima să se contracte suficient de repede în timpul zilelor toride, limitând capacitatea corpului de a se răcori. Deshidratarea duce la creșterea numărului de bătăi cardiace, ceea ce se poate finaliza cu crize de angină pectorală sau de insuficiență cardiacă, de cele mai multe ori la spital. Există și riscul scăderii sau creșterii bruște a tensiunii arteriale, al apariției tulburărilor circulatorii.

NU ignora semnele infarctului!

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Sursa foto: shutterstock

Citește și Cum te poate imbolnavi incaltamintea de vara