Cum să consumi semințele de dovleac

Recomandarea nutriționiștilor este să le mâncăm crude. Ca regulă, nucile și semințele se consumă în cantități destul de mici – un pumn mic pe zi, deoarece au multe calorii. Având o concentrație ridicată de minerale, vitamine și antioxidanți, sunt suficiente câteva zeci de grame pentru ca acestea să aibă un efect benefic ridicat asupra sănătății noastre.

Semințele de dovleac contribuie la eliminarea paraziților din corp

Semințele de dovleac sunt utilizate de sute de ani cu rol antiparazitic, fiind binecunoscut rolul lor de a elimina viermii și alți paraziți periculoși din corp. Viermii intestinali sunt foarte nocivi putând conduce la malnutriție sau dezvoltare fizică neadecvată la copii. Copiii prezintă riscul cel mai ridicat de viermi intestinali. Semințele de dovleac pot constitui o gustare delicioasă pentru cei mici și, în același timp, un mijloc de protecție împotriva acestor viermi.

Semințele de dovleac te scapă de pietrele la rinichi

Semințele de dovleac au fost corelate cu reducerea toxinelor din corp, ca urmare a rolului lor diuretic (de stimulare a excreției urinei), dar și a rolului lor antioxidant. În plus, semințele de dovleac stimulează circulația sangvină și metabolismul de la nivelul ficatului și rinichilor. În acest mod, sunt eliminate acidul uric și diverse alte toxine din corp. Aceasta face ca acestea să nu se poată acumula formând pietre la rinichi sau conducând la artrită sau gută. Semințele de dovleac contribuie la buna funcționarea a rinichilor și la detoxificarea organismului.

Semințele de dovleac combat artrita

Conform unor studii, semințele de dovleac au rol antiinflamator. Inflamația din corp poate conduce la numeroase probleme de sănătate. Este cauzată de obicei de diverse deficiențe nutriționale, de cantități insuficiente în corp din anumite vitamine, minerale și proteine. Este nevoie ca dieta noastră zilnică să conțină o cantitate adecvată de proteine și substanțe antiinflamatorii. Acestea sunt necesare pentru ca țesuturile să se mențină în stare optimă, iar procesele de refacere și reparare a celulelor să aibă lor. Prin consumul regulat de semințe de dovleac, inflamația, durerea și alte simptome asociate artritei pot fi reduse semnificativ.

Foto: Pixabay