Trecerea de la un anotimp la celălalt, poate afecta sănătatea, dar și aspectul pielii. Nu este greu să aplici și tu 5 secrete pentru un ten perfect la început de primăvară. În ce privește îngrijirea corpului, aplică această strategie pentru revitalizarea de primăvară.

Citește și: Tendințe în machiaj pentru primăvară

1. Secrete pentru un ten perfect la început de primăvară: Exfolierea

Exfolierea reprezintă procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii și este unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a corpului. Acesta nu numai că ajută și previne multe probleme ale pielii, ci și la îmbunătățirea circulației sângelui. Astfel, vei obține o piele sănătoasă și strălucitoare la început de primăvară. Pe lângă exfolierea tenului și a pielii, te va ajuta și mersul la saună, fie ea umedă sau uscată.

Citește și: 8 superalimente care reglează circulația sângelui și previn apariția varicelor și a afecțiunilor cardiovasculare

2. Secrete pentru un ten perfect la început de primăvară: Aplică SPF zilnic pe ten

Chiar dacă soarele nu este atât de arzător precum în lunile de vară, protecția împotriva razelor UV nu trebuie să lipsească. Astfel, de fiecare dată când ieși din casă, nu uita să aplici o cremă cu factor de protecție, care îți va păstra tenul departe de efectele nocive ale soarelui.

Citește și: Ăsta să fie secretul pentru care la aproape 40 de ani arată ca la 20? Paula Seling: ”Sunt zile în care trăiesc cu aer”. Totuși, ce mănâncă?

3. Secrete pentru un ten perfect la început de primăvară: Menține-ți tenul curat

Un ten curat, fără impurități reprezintă cheia către o piele cu aspect proaspăt și vitalizat. Demachiază-te zilnic, atât dimineața, cât și seara. Din când în când este recomandat să apelezi la un tratament profesional care să acționeze în profunzime, rezultând un ten luminos și radiant.

Citește și: 6 greșeli de curățare a tenului din cauza cărora apare acneea

4. Secrete pentru un ten perfect la început de primăvară: Apelează la masaj

Masajul, pe lângă efectul de relaxare, reprezintă o metodă foarte eficientă de a-ți menține atât corpul, cât și tenul într-o formă excelentă. Poți alege un masaj anticelulitic pentru corp care să îți scupleteze trupul la timp pentru noul sezon sau un masaj facial special pentru revitalizare. Ambele variante te vor ajuta să ai o condiție fizică și un aspect impecabil la început de primăvară.

5. Secrete pentru un ten perfect la început de primăvară: Hidratează-te

Hidratează-te atât pe exterior, cât și pe interior. Chiar dacă vremea s-a încălzit nu înseamnă ca pielea nu are nevoie în continuare de hidratare. Nu renunța la loțiunile hidratante sau chiar la tratamentele profesionale special concepute pentru această problemă. Elasticitatea pileii trebuie menținută în permanență indiferent de anotimp. De asemenea, o hidratare corespunzătoare începe din interior. Nu uita să bei cel puțin 6 pahare de apă în fiecare zi și renunță la alimentele care provoacă deshidratare precum alcoolul și cafeaua.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com