Incidentul a avut loc duminică, bărbatul declarând că a sosit din Italia şi se simte rău.

După ce a ajuns la domiciuliul acestuia, echipajul de intervenţie a constatat că a fost vorba doar de o minciună.

Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârstă de 60 de ani, din Crainimăt, afirma că e întors din nordul Italiei şi prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu.

Un Echipaj B2 din Substaţia Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecţie adecvate (echipament complet de protecţie biologică).

La faţa locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauză a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliţiei. Agenţii de Poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au sancţionat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Bistriţa, citați de presa locală.

Nu este primul astfel de caz. La sfârşitul lunii februarie, în localitatea Ulmeni, judeţul Teleorman, un bărbat în vârstă de 61 de ani a generat panică după ce a sunat la 112 şi a spus că are simptome tipice unei infectări cu temutul coronavirus. Bărbatul, care a mai precizat că tocmai s-a întors în ţară din Germania, a pus pe drumuri câteva echipaje de poliţie şi SMURD şi a plasat în stare de alertă Spitalul Judeţean.

În realitate, bărbatul, găsit pe un câmp, nu era infectat cu coronavirus, ci doar era în stare de ebrietate şi a inventat întreaga poveste pentru a putea călători gratis până la Alexandria.

Vezi și În sfârșit, vești bune legate de coronavirus! Un laureat Nobel, despre evoluția temutului Covid-19: ”Multe persoane sunt imune în mod natural la virus”

Citește și: