Se consideră în general că ar apărea ca urmare a expunerii prelungite la soare. Și anumite boli cronice pot conduce la formarea petelor. Radicalii liberi pot afecta pielea și cauza apariția petelor de vârstă.

Există diverse creme și loțiuni în comerț pentru estomparea acestora, dar unele pot fi ineficiente, iar cele care chiar funcționează conțin adesea chimicale puternice care pot afecta sănătatea pielii. Există însă diverse remedii naturale la care poți apela. Nu uita că efectul lor este mai lent și trebuie să le aplici o perioadă mai lungă de timp înainte de a vedea rezultatele. Diferența este că acestea nu îți afectează pielea, iar efectul lor este durabil.

Tratează petele maronii cu zeamă de lămâie

Sucul de lămâie conține acid citric, un înălbitor natural. În plus, acidul citric este și un puternic antioxidant, care contribuie la refacerea țesutului cutanat. Aplică zeamă de lămâie pe petele de pe față de două ori pe zi, timp de două luni. Vei constata nu doar o estompare a petelor, ci și o recuperare a fermității pielii. Tenul tău va fi mai alb, mai neted, iar ridurile vor dispărea.

Tratează petele maronii cu ceapă și oțet de mere

Toacă mărunt o ceapă și stoarce-o printr-o bucată de tifon. Combină sucul obținut cu oțet de mere în cantități egale. De preferat este să folosești oțet de mere nefiltrat. Aplică acest amestec peste petele de pe față cu puțină vată. Repetă procedura zilnic timp de minim 4 luni. Oțetul de mere este astringent și tonifică pielea, astfel că vei îmbunătăți concomitent și textura acesteia.

Tratează petele maronii cu hrean și lapte

Hreanul conține cantitate foarte mare de antioxidanți și este extrem de eficace în tratarea petelor de vârstă. Rade o bucată de hrean și toarnă hreanul ras într-o cană cu lapte. Amestecă timp de câteva minute laptele cu hreanul și lasă apoi să stea timp de 20-30 minute la fel cum ai lăsa un ceai la infuzat. Masează porțiunile de ten pătate cu mixul de hrean și lapte. Rezultatele ar trebui să se vadă foarte rapid, în doar câteva zile.

Foto: Pixabay