O greutate prea mare este periculoasă pentru sănătatea noastră, contribuind la boală și multe afecțiuni.
Se întâmplă ca rezultat al mai multor factori, dintre care mulți sunt sub controlul nostru.
Menținerea unei greutăți adecvate este importantă pentru a vă simți bine și a prelungi sănătatea.
Pierderea în greutate este o chestiune simplă și este nevoie să arzi mai multă energie decât consumi.
Modificările alimentare și creșterea sau menținerea nivelului de activitate funcționează în tandem pentru a face ca kilogramele să se topească.
Dieta volumetrică te ajută să slăbești până la 1 kilogram pe săptămână
Scapă de kilogramele în plus pentru a elimina bolile
De ce să scapi de greutate?
Obezitatea este un factor care contribuie la bolile care amenință viața, cum ar fi:
– Cancer
– Boala cardiovasculara
– Diabet
– Hipertensiune
– Boală de ficat
– Disfuncție neurologică
– Probleme respiratorii
– Accident vascular cerebral
Obezitatea se corelează, de asemenea, cu alte boli care vă afectează calitatea vieții, cum ar fi:
– Probleme circulatorii
– Dureri articulare
– Tulburari de somn
Când ne confruntăm cu ele știind că suntem supraponderali, ideea de a ține dietă nu este chiar pe placul tuturor.
Următoarele sfaturi pentru scăderea în greutate pot face dieta o sarcina mai puțin descurajantă.
Dieta DASH, cea mai bună dietă de slăbit în 2018. De ce o recomandă specialiștii
Scapă de kilogramele în plus pentru a elimina bolile în 6 pași
Pierderea in greutate este un angajament serios, și cu cât știți mai mult, cu atât mai bine va fi.
Iată cum să topiți grăsimea și să vă hrăniți corpul cu ceea ce are nevoie.
1. Luați în considerare o dietă cu săracă în carbohidrați
Carbohidrații complecși sunt împărțiți în zaharuri mai simple care vă hrănesc celulele. Ceea ce nu este folosit pentru energie este stocat ca grăsime.
Pentru a obține și menține pierderea în greutate, limitarea carbohidraților reduce cantitatea de zahăr care poate fi stocată în celulele grase.
Consumul mai multor proteine și a grăsimilor sănătoase pentru a înlocui excesul de carbohidrați sunt mai mult de umplutură și durează mai mult digerarea, ceea ce poate ajuta la menținerea stabilității zahărului în sânge.
Aceasta este cea mai ușoară modalitate sănătoasă, eficientă și durabilă de a începe să pierdeți greutatea și să o păstrați pe cea ideală.
Într-un studiu s-a constatat că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați vă accelerează metabolismul de odihnă. Prin urmare, utilizați energia mai eficient și mai uniform.
Controlul greutății prin schimbarea a ceea ce mănânci, mai degrabă decât prin concentrarea asupra aportului caloric, este mai eficient.
2. Dieta ketogenică
Puteți adopta o dietă ketogenică. Ideea este să consumați multă grăsimi și proteine de înaltă calitate în loc de carbohidrați.
Raportul de aur este de 3 până la 4 grame de grăsime pentru fiecare 1 gram de carbohidrați și proteine.
Prin reducerea aportului de carbohidrați, celulele sunt înfometate de glucoză, principala lor sursă de energie.
În schimb, corpul tău descompune grăsimea stocată și intră în ketoză. Acest lucru îmbunătățește scăderea în greutate, diabetul zaharat tip 2, boala Alzheimer și sănătatea mintală.
Înainte de a slăbi, trebuie să-ți pui aceste 5 întrebări importante
Iată versiunea simplificată:
Taie din alimentație
– Alcoolul
– Zahărul
– Alimentele procesate
– Grăsimile procesate
– Amidonul și boabele
Limitează:
– Rădăcini și legume amidonate (cartofi, morcovi, ..) la o porție pe zi
– Fructe la o portie pe zi
– Lactate
Mănâcă :
– Carne
– Peşte
– ouă
– legume
– Grăsimi naturale (ulei de cânepă, ulei de măsline, nuci, avocado …)
– semințe
Urmează o dietă de 65-75% grăsimi, 20-30% proteine și 5% sau mai puțin carbohidrați (nu mai mult de 25g carbohidrați net).
În timp ce o dietă ketogenică este sigură pentru majoritatea oamenilor, femeile însărcinate și care alăptează, precum și diabeticii ar trebui să evite dieta dacă nu sunt monitorizate îndeaproape de un medic.
3. Mănâncă atunci când îți este foame
Foamea este modul prin care corpul tău îți spune că are nevoie de hrană.
Dacă așteptați prea mult timp între mese, puteți mânca prea repede, prea mult și puteți face alegeri necorespunzătoare.
Gustările între mese sunt bune atâta timp cât sunt sănătoase: nuci nesărate, semințe, fructe, legume, ceai din plante, popcorn organic.
Mâncați încet și mestecați suficient. Mănâncă cantități mici de câte ori simți ca îți este foame până când te-ai săturat.
De asemenea, nu uitați să țineți evidența timpului. O cină prea aproape de ora de culcare nu vă va ajuta să pierdeți în greutate.
Corpul tău utilizează în principal carbohidrați și grăsimi pentru combustibil.
Dacă tăiați carbohidrații, trebuie să îi înlocuiți cu altceva pentru a continua.
Ceaiul de păpădie te ajută să slăbești. Află despre beneficiile sale
Grăsimile naturale și sănătoase includ:
– unt organic
– lactate cu conținut scăzut de grăsime
– ulei de măsline extra virgin
– ulei de cocos
– carne și pește
– ouă
– avocado
O dietă mediteraneană cu conținut scăzut de carbohidrați este cunoscută pentru că hrănește organismul în timp ce promovează sănătatea generală.
Nu există nici o îndepărtare de grăsimi, deoarece acestea sunt necesare pentru sănătatea creierului, digestia și metabolismul celular la fiecare nivel.
4. Mănâncă mâncare adevărată și sănătoasă
Alimentele procesate sunt pline de zahăr, sare și substanțe chimice.
Toate acestea contribuie semnificativ la creșterea în greutate.
Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru pierderea în greutate este să stați departe de ele cu orice preț.
Nu numai că mâncarea adevărată are un gust mai bun, este mult mai satisfăcătoare pe termen lung, deoarece este mai nutritivă. Trebuie să mâncăm pentru a ne hrăni, nu pentru confort.
Alimentele fast food și băuturile dulci nu te ajută. Citește întotdeauna etichetele înainte de a cumpăra vreun produs.
Pentru a atinge simțul și gustul alimentelor reale, alimentele dietetice înlocuiesc substanțele nutritive naturale cu alte ingrediente.
Amidonul (cartofi, porumb, tapioca) este un carbohidrat. Boabele sunt carbohidrați. Alcoolii sunt carbohidrați. Zahărul cu orice nume este un carbohidrat. Producătorii de alimente au o marjă largă în etichetarea lor, ele pot fi înșelătoare intenționat.
În plus, aromele preparate din alimentele prelucrate sunt formulate pentru a da dependență, astfel încât să mâncați mult și des.
Mănâncă cât mai mult din alimentația sănătoasă pe care o vrei ori de câte ori ți-e foame.
Satisfacția în ceea ce mănânci este esențială pentru a evita capcanele de a pierde în greutate.
Pomelo te ajută să slăbești și întârzie îmbătrânirea pielii
5. Măsurați progresul cu înțelepciune
Numărătoarea calorică nu este deosebit de utilă. Nici nu urca pe cântar în fiecare zi.
Musculatura cântărește mai mult decât grăsimea, astfel încât greutatea corporală nu este neapărat singura măsură pentru a monitoriza pierderea de grăsime.
În mod similar, indicele de masă corporală poate servi drept ghid, dar nu este o modalitate eficientă de a măsura succesul schimbărilor de dietă.
Veți știi că pierdeți din greutate după cum vă simțiți și cum îmbrăcați hainele.
O modalitate bună de a măsura pierderea în greutate este de a urmări circumferința taliei.
Atât femeile, cât și bărbații tind să stocheze excesul de greutate în jurul mijlocului.
Factori de sănătate care vor reflecta progresul:
Tensiunea arterială – tensiunea arterială ridicată este adesea asociată cu transportarea unei greutăți prea mari.
O scădere a presiunii înseamnă că lucrurile se curăță în jurul sistemului circulator.
Glicemia din sânge – mult zahăr în sânge rezultă adesea din consumul de alimente nesănătoase și indică eficiența organismului în metabolismul alimentelor.
Dacă glicemia este ridicată, tăierea carbohidraților ar trebui să o reducă destul de repede.
Ocazional verificarea nivelurilor vă va spune dacă reducerea carbohidraților se traduce într-un metabolism mai bun al zahărului.
Profilul colesterolului – LDL ridicat (lipoproteina cu densitate scăzută) împreună cu nivelurile reduse de colesterol HDL (lipoproteine cu densitate ridicată) se corelează cu prea multă grăsime corporală și risc pentru boli cardiovasculare și alte boli.
În mod ideal, doriți un echilibru mai bun între cele două. Intervalul optim pentru LDL este de 65-80; pentru colesterol total, este de 125-165.
Scapă de pofta de zahăr cu o formulă de kefir de nucă de cocos și scorțișoară
6. Fiți persistente și răbdătoare
Nu ai câștigat în greutate peste noapte și nu poți slăbi astfel.
Este normal să pierdeți 2-6 kg (1-3 kg) în prima săptămână cu o dietă strictă în carbohidrați, apoi (în medie) aproximativ 0,5 kg pe săptămână, atâta timp cât rămâne o multă greutate de pierdut.
Acest lucru se traduce în aproximativ 50 de kilograme (23 de kilograme) pe an.
Fiecare 5 kilograme de pierdere în grăsime este aproximativ egală cu 1 cm pierdut în jurul taliei (1 kilogram = 1 cm).
Unele persoane au tendința să piardă în greutate mai repede decât altele.
Copiii și tinerii vor pierde în greutate mai repede decât femeile după menopauză, de exemplu.
Progresele notabile sunt mai importante decât numerele.
Este posibil să începeți să pierdeți greutatea mai repede și să vă opriți până când corpul dumneavoastră simte că este atinsă o greutate confortabilă.
Creșterea activității fizice va arde mai mult grăsime mai repede.
Nu vă descurajați la inevitabilul platou de pierdere în greutate pe care îl veți avea de-a lungul drumului. Este modul în care organismul dumneavoastră se ajută la schimbări în metabolism.
Menținerea unei greutăți sănătoase necesită schimbări permanente ale alimentației.
Dacă pierdeți greutatea și apoi vă întoarceți la vechile obiceiuri alimentare, veți câștiga înapoi kilogramele pierdute.
Startul călătoriei este dificil, dar întreținerea va fi și provocatoare, iar finalul minunat și mult dorit.