„Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân” se sărbătorește în perioada 1-7 august. În această perioadă, și în România au loc multe campanii de conștientizare a importanței vitale a alăptatului exclusiv la sân în primele șase luni de viață.

„Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân” ar putea ajuta mamele să ia decizia să alăpteze mai mult timp

Deși laptele matern este recunoscut drept alimentul complet pentru sănătatea, dezvoltarea psiho-motorie și imunologică a sugarului, în România, rata de alăptare este în continuare relativ scăzută. Doar 30% dintre copiii sunt hrăniți exclusiv la sân în primele șase luni de viață. În țările nordice, rata alăptării exclusive este de 89 %. „Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân” ar putea să ajute mamele din România să conștientizeze care este importanța alimentării la sân.

Mamele aflate la al doilea copil, mai conștiente de importanța alăptării

Majoritatea femeilor care își alăptează exclusiv copiii până la șase luni au vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, unele dintre ele fiind la a doua sau la a treia sarcină, în timp ce doar 9% dintre mamele foarte tinere, cu vârsta sub 19 ani, își alăptează nou-născutul. Două din zece femei aflate la primul copil renunță la alăptare în mai puțin de o lună.

Alăptarea la sân: beneficii pentru bebeluși și mămici

Evenimente de „Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân”

Asociația Sprijin pentru Mame organizează în perioada 1-7 august 2017, pentru prima dată în Sibiu, o campanie de informare cu privire la alăptare. Scopul este de a crește și a consolida comunitatea de mame care alăptează în județul Sibiu, de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare. Perioada aleasă pentru desfășurare coincide cu ”Săptămâna Mondială a Alăptării”.

Denumită „Susținem alăptarea, împreună”, campania se adresează în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent, mamelor care alăpteaza deja și întâmpină probleme, membrelor comunității mamelor din Sibiu dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc.

Asociația Sprijin pentru Mame oferă ajutor mamelor pe plan personal, familial dar și profesional. Scopul acestei asociații este ca mamele să poată avea acces la cât mai multe informații corecte, să poată întâlni specialiști cu care să se consulte față în față, să poată participa la cursuri și seminarii informative, să poată afla ultimele noutăți din domeniile de care sunt interesate.

Citește și: Cordonul ombilical: de ce NU este bine să fie tăiat imediat după nașterea bebelușului

Sursa foto: 123rf.com