Se întâmplă des ca, în timpul sarcinii, femeile să se confrunte cu o nouă situație neplăcută. Gingiile încep să sângereze din ce în ce mai mult. Iar asta le provoacă îngrijorare. Sângerările gingiilor în sarcină reprezintă o problemă care presupune o atenție și mai mare. Căci, atunci când gingiile sângerează, sunt mult mai predispuse infecțiilor. Și pot apărea complicații nedorite.

De ce apar sângerările gingiilor în sarcină

Sângerările gingiilor în sarcină pot induce sentimentul de teamă. Însă nu este cazul să se întâmple așa. O simplă vizită la medicul stomatolog poate aduce liniștea și soluțiile necesare pentru a elimina problema. De ce se întâmplă acest lucru în perioada sarcinii? Ce se poate face pentru a reduce la minimum eventualele complicații?

În timpul sarcinii, se produc modificări hormonale și retenții de lichid. Astfel, apare o irigație sangvină mărită, inclusiv la nivelul gingiei. Aceasta se poate mări în volum și are tendința să sângereze. Acest lucru se întâmplă mai ales la spălatul pe dinți și nu trebuie să sperie. Din contră, trebuie păstrată o igienă riguroasă a cavității orale.

Resturile alimentare se depozitează mai ușor când avem gingia inflamată. Odată cu ele, se depun și nenumărate bacterii ce pot conduce la inflamații masive. Așadar, pe perioada sarcinii este recomandat să se facă controale și igienizări profesionale. Deasemenea, periajul trebuie să fie riguros, folosind o periuță mai moale, să se utilizeze cu blândețe ața dentară și o apă de gură antibacteriană”, explică medicul stomatolog Oana Florea (www.drflorea.ro).

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie. Are experiență în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist.

Sursa foto: 123rf.com