Citește și: Cum și cât să bei pentru a evita mahmureala

1. Poate creşte apetitul sexual –Este demonstrat că alcoolul îi face pe oameni să scape de inhibiţii. Şampania are avantajul de a-ți conferi și energie pentru a putea profita de starea de spirit , în comparație cu alte băuturi care te moleşesc.

2. Poate îmbunătăţi sănătatea inimii- La fel ca vinul, şi şampania poate să fie bună pentru sistemul cardiovascular. Faptul că este făcută tot din struguri îi conferă calități antioxidante benefice pentru sănătatea vaselor de sânge şi pentru lupta cu colesterolul. Secretul este, la fel ca în cazul tuturor băuturilor alcoolice, moderaţia.

3. Te menţine în formă- Cercetători de la Universitatea din Columbia au arătat că şampania conţine proteine care sunt benefice pentru memoria pe termen scurt. Un alt studiu, realizat în 2013 de Universitatea din Reading, a scos la iveală faptul că 3 pahare de şampanie pe săptămână chiar îmbunătăţesc capacitatea de a memora.

Știai că șampania conține potasiu și magneziu?

4. Menţine buna dispoziţie- Şampania conţine magneziu, potasiu şi zinc ceea ce o face perfectă pentru îmbunătăţirea stării de spirit.

5. Are puţine calorii- Un pahar de şampanie are doar 80 de calorii. Dacă nu bei o sticlă întreagă ai toate şansele să îţi păstrezi şi silueta.

6. Poate scădea riscul de diabet- Un studiu realizat în 2009 de cercetători canadieni a arătat că toate tipurile de vin, inclusiv şampania scad riscul de a face diabet cu 13 procente.

7. Poate preveni apariţia demenţei- Un pahar sau două de şampanie scad considerabil riscul de apariţie a demenţei potrivit unei echipe de cercetători din Pittsburgh.

Citește și: