Marion Johnson a impresionat întreg mapamondul cu puterea și pozitivismul ei. Deși a fost diagnosticată cu cancer la sân în fază terminală, ea susține că nu este nevoie să-și ia rămas-bun de la copiii ei pentru că „nu va muri”, luând decizia să refuze chimioterapie și să încerce sucurile vegane ca să-și revină.
Totul a început în urmă cu doi ani, într-o zi de mai, când a descoperit un nodul la sân. Marion s-a dus la spital și medicii i-au spus că are cancer în stadiul patru că mai are mai puțin de un an de trăit. Speriată, femeia din Wallasey, Merseyside, Anglia, a urmat un tratament intensiv de chimioterapie timp de șase luni. Însă radiografiile au arătat că ședințele chinuitoare nu o ajutau deloc, ba chiar mai mult, cancerul i se împrăștiase și la ficat, stomac și coloană.

Acesta a fost momentul în care a decis să nu mai facă chimioterapie, care o ținea la pat și nu o lăsa să se bucure de timpul pe care îl mai are alături de copii ei. Marion a început să caute tratamente alternative. După ce a văzut ce beneficii uimitoare au sucurile făcute la rece și o dietă vegană, ea a decis să urmeze această metodă pentru a se trata, în ciuda sfaturilor oncologului ei care insista să facă chimio.

Una dintre tumori a dispărut

La șase luni, după schimbarea bruscă a stilului ei de viață și a unui tratament cu oxigen și vitamine, una dintre tumori a dispărut, iar celălalte nu au mai crescut. Femeia susține că se simte remarcabil și că nimeni nu o crede că are cancer. Ea nu mai consumă deloc carne, zahăr, alcool gluten sau lactate, ci doar produse ecologice. Bea mult ceai de păpădie și de brusture cu lămâie. Ia suplimente zilnice de vitamine și săptămânal i se administrează intravenos vitamina C. În plus, britanica urmează un tratament într-o cameră cu oxigen care îi reface celule deteriorate.

 

Medicii o avertizează că își pune și mai mult viața în pericol

„Când i-am spus oncologului meu ce am început să fac și că renunț la chimioterapie, m-a avertizat că tot ce am citit pe net este o înșelătorie și că îmi pierd timpul și banii degeaba. I-am spus că nu are de unde să știe. El este un medic minunat, dar știe să facă lucrurile doar în modul lui. El vrea să mă ajute și el crede că doar cu chimio poate să facă acest lucru, dar nu este așa. De când mi-am schimbat stilul de viață una dintre tumori mi-a dispărut și sângele meu funcționează perfect. Chiar și medicul oncolog a recunoscut că starea mea este remarcabilă. Mă simt atât de bine, încât atunci când le zic oamenilor că am cancer nu mă cred, iar apoi cred că am doar doar o tumoare mică, tratabilă”, a spus femeia.
„Sunt 100% convinsă că pot să mă fac bine. Nu îmi fac griji de ce se va întâmpla cu copiii mei după ce voi muri, pentru că nu voi face acest lucru. Sub nici o formă nu-mi voi părăsi copiii. Nu mă gândesc că voi ceda. Un simplu gând negativ îți poate afecta orice celulă din corp”, a adăugat aceasta.

În timp ce internauții sunt alături de femeie și spun că având în vedere că este în stare termianlă, este datoare să încerce orice pentru a rămâne în viață, medicii susțin că Marion își pune și mai tare viața în pericol. „Să tratezi un cancer în fază terminală cu o dietă vegană este periculos și nechibzuit. Cu toate acestea, înțeleg că pacienții câștigă mai mult curaj dacă simt că au control asupra stării lor de sănătate”, a declarat medicul Clare Morrison de la o clinică din Marea Britanie.