Tânăra era obsedată de gemeni încă din copilărie, și o întreba mereu pe mama ei dacă a avut vreun frate geamăn și se juca de-a gemnii cu prietenele ei, însă a aflat recent că își poartă în corp propria soră geamănă. Și-a dat seama după ce a urmărit un documetar despre chimerism, unde era prezentat un bebeluș cu simptome asemănătoare cu ale ei. „Am căzut de pe scaun. Era un bebeluș care avea pielea împărțită în două culori ca mine”, a povestit Taylor.

Sunt doar 100 de cazuri în întreaga lume

Acest lucru a făcut-o să se ducă la spital, unde medicii i-au explicat după mai multe teste, că într-adevăr suferă de chimerism și și-a absorbit sora geamănă în timp ce se afla în uterul mamei ei, iar acum are în corp părți din ADN-ul ei, fiind unul dintre cele 100 de cazuri cunoscute în întreaga lume.

S-a născut cu pielea în două culori, iar recent medicii i-au dat o explicație care a lăsat-o fără cuvinte. Ce ascunde, de fapt, corpul acestei femeiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Are două grupe  de sânge

Însă, cazul ei este mai fascinant decât toate celălalte. Dacă în mod normal, apar mici modificări ale organelor sau mici semne pe piele, Taylor are pielea de pe abdomen împărțită, în mod egal, în două nuanțe diferite,  una normală și una mai roșie. Diagnosticul a ajutat-o să înțeleagă alegiile și alte boli imune cu care s-a confruntat de-a lungul vieții. „Am două sisteme de imunitate și două grupe diferite de sânge. Corpul meu răspunde la celulele și la ADN –ul surorii mele ca la un corp străin și aș vrea să pot să scap de ele, dar nu se poate”, a explicat aceasta.

Din cauză că are două sisteme imunitate diferite, Taylor este alergică la anumite metale pe o parte a corpului, însă pe cealaltă parte nu,  și de câte ori ia gripă simptomele sunt mult mai accentuate, pentru că ambele sisteme imunitare sunt slăbite din cauză că luptă unul împotriva celuluilalt, în mod constant.

Setul dublu de ADN poate provoca rezultate anormale la diverse analize medicale, fiind foarte important ca Taylor să spună de fiecare dată când i se ia sânge că a fost diagnosticată cu chimerism. „Este important pentru Taylor ca de-a lungul vieții să informeze medicii că suferă de chimerism, pentru ca de câte ori îi vor face teste de sânge să știe cum să le interpreteze corect. Acest lucru ar putea să-i salveze viața”, a declarat și doctorul american Brandon Colby.

Muhl a încercat să țină secret până acum faptul că burta ei este împărțită în două culori, rugându-i pe fotografi să-i editeze pozele. Însă, acum aceasta a decis să le spună tuturor despre boala ei pentru a-i inspira pe oameni să se simtă bine cu trupul lor, chiar dacă sunt diferiți. „Tot timpul mi-am ținut abdomenul ascuns, încercând de fiecare dată acoperit sau rugând fotografii să –i modifice culoare în photoshop, dar acum vrau să-l arăt așa cum e. Vreau să inspir oamenii să se simtă frumoși și încrezători cu diferențele lor”, a mai spus Taylor.

CItește și: