Multe persoane din societatea modernă experimentează discrepanța dintre timpul social și cel biologic.

Riscul de a face diabet este mai crescut dacă pierzi nopțile

Acest lucru se întâmplă, în special, în timpul zilelor de lucru sau de școală, atunci când suntem forțați să ne trezim mai devreme decât ne-am dori.

Lumina, televizorul, computerul și internetul fac și ele ca omul să stea treaz noaptea mai mult decât ar trebui.

Specialiștii au observat că perioadele scurte de somn și insomnia cresc riscul de obezității și a diabetului.

Riscurile apariției unei afecțiuni cresc dacă la mijloc mai apar și vicii nocive precum fumatul sau alcoolul.

Riscul de a face diabet este mai crescut dacă pierzi nopțile

Lipsa unui program normal și regulat de mese, a mișcării nu fac decât rău organismului.

Multe persoane au programul de așa manieră încât noaptea este zi pentru ei. Nu este un lucru sănătos pentru organism.

Respectarea unui ciclu de somn-trezire normal, a meselor regulate și a muncii în perioade normale previn apariția bolilor.

Dacă obișnuiți să vă culcați foarte târziu, atunci nu uitați că dacă nu reușiți să slăbiți acest obicei este de vină, printre altele.

Ce este diabetul? Simptome, cauze și tratament

Diabet zaharat – este o boală cronică ce se caracterizează prin creșterea peste normal a concentrației de glucoză din sânge (hiperglicemie), și se referă la un grup de boli care afectează modul în care organismul folosește zahărul din sânge.

Glucoza este vitală pentru sănătate, fiind o sursă importantă de energie pentru celulele care alcătuiesc mușchii și țesuturile. Este, de asemenea, principala sursă de combustibil pentru creier.

Dacă suferiți de diabet zaharat înseamnă că aveți prea multă glucoză în sânge, iar acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.

Diabet zaharat. Diabet tip 1. Diabet tip 2

Diabetul este de două feluri: diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent) și diabet de tip 2 (diabet non-insulino-dependent).

Diabetul mai poate fi și reversibil atunci când pacientul suferă de prediabet – când nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal, dar nu suficient de mare pentru a fi clasificat drept diabetul – și când e diagnosticat cu diabet gestațional, care are loc în timpul sarcinii, dar poate dispărea după  naștere.

Diabetul de tip 1 juvenil sau insulino-dependent poate apărea la orice vârstă, însă acesta se dezvoltă mai mult în timpul copilăriei sau al adolescenței. Diabetul zaharat de tip 2, care este cel mai frecvent tip, se poate dezvolta, de asemenea, la orice vârstă, dar este mai frecventă la persoanele trecute de 40 de ani.

Citește mai multe informații despre ce înseamnă diabetul

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto