Chiar și în India, schimbarea anotimpurilor înseamnă probleme cu nasul înfundat, răceala și tuse. Din fericire, există o mulțime de remedii tradiționale indiene pentru răceală, numite rețetele bunicii.  

Pentru a calma amigdalele dureroase, părinții le dau copiilor ceai cald cu un vârf de sare și piper. Adulții consumă mâncare foarte condimentată atunci când simt primele simptome de răceală.

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: Rădăcini ayurvedice

Mierea și ghimbirul sunt cele mai frecvente remedii și sunt adesea luate împreună. Sucul de ghimbir, ceaiul negru sau verde și lămâia sunt adesea amestecate cu miere. Ghimbirul ajută la calmarea durerilor de gât, în timp ce mierea și lămâia pot ajuta la lubrifierea gâtului și la producerea salivei, reducând durerile. Unele cercetări au sugerat, de asemenea, că mierea este mai eficientă decât majoritatea medicamentelor pentru răceală.

Usturoiul are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii care pot ajuta la detoxifierea sistemului imunitar și la expulzarea mucusului.

Uneori, un cățel de usturoi este ars în ulei de muștar. Uleiul fierbinte este apoi frecat pe piept și pe spate, ușurând congestia.

Citește și: Remedii naturale de care ai nevoie în carantină

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: Creton

Ingrediente

• 3-4 căței de usturoi, zdrobiți

• o bucată de ghimbir de 2 cm, rasă

• 1/2 linguriță. sare grinjoasă

• 1/4 linguriță praf de turmeric

• 1 cană de lapte

• 1 lingură de unt ghee

• 1/2 linguriță pudră de ardei iute roșu (opțional)

Indicații pentru prepararea acestui remediu tradițional indian pentru răceală:

1. Încălzește untul ghee într-o tigaie. Adaugă ghimbir și usturoi.

2. Călește ghimbirul și usturoiul timp de 3 până la 4 minute, apoi adaugă sarea, turmericul și pudra de ardei iute roșu. Amestecă bine.

3. Adăugă lapte. Adu la fierbere și lasă la fiert timp de 2-3 minute.

4. Se servește cald.

Citește și: Remedii asiatice pentru păstrarea tinereții

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: cafea Chukku

Chukku este denumirea locală a prafului de ghimbir uscat care se prepară cu cafea. Preparatul oferă confort din cauza tusei și a frigului și poate stimula sistemul imunitar.

Ingrediente

• 1 linguriță pudră uscată de ghimbir

• 1 linguriță pudră de cafea

• 1 linguriță semințe de chimen

• 1/2 linguriță boabe de piper zdrobite

• 1 linguriță de zahăr brun tos

• 5–6 frunze de busuioc sfânt (tulsi)

• două pahare de apă

Indicații de preparare:

1. Încălzește apa la foc mediu.

2. Adaugă ghimbirul, semințele de chimen, boabele de piper zdrobite, zahărul și frunzele de busuioc sfânt. Adu la fierbere. Lasă la foc mediu timp de 10-15 minute.

3. Adaugă cafeaua.

4. Se strecoară și se bea cald.

Sursa foto: 123rf.com