Remedii pentru înțepăturile de viespe sau albine. Ce faci imediat după înțepătură

Scoate acul cât mai repede posibil. Folosește marginea unui card de credit  dezinfectat. Nu folosi penseta și nu prinde acul cu vârful degetelor, deoarece vei stoarce mai mult venin în piele. Răzuiește ușor suprafața pielii, astfel încât să scoți acul în afară. Imediat ce ai scos acul, aplică oțet de mere pentru câteva minute pe zona afectată cu ajutorul unei bucăți de vată. Va ajuta la ameliorarea, mâncărimii, umflăturii și a înroșirii pielii.

Citește și: Remedii naturale pentru a trata psoriazisul

Remedii pentru înțepăturile de viespe sau albine. Aspirina

Aplică o pastă din praf aspirină și puțină apă pentru a opri mâncărimea. Cu spatele unei linguri, zdrobește una sau două pastile de aspirină pe o farfurie mică sau pe un tocător. Adăugă doar suficientă apă pentru a face o pastă. Aplică pasta pe locul unde ai fost intepată. Ingredientele din aspirină ajută la neutralizarea veninului.

Citește și: 12 remedii naturale contra înțepăturilor de țânțari la copii

Remedii pentru înțepăturile de viespe sau albine. Comprese cu gheață

Aplică un pachet de gheață pentru a amorți zona și a ajuta la diminuarea umflăturii. Pune un prosop sau o cârpă curată din material natural între pachetul de gheață și piele. Poți lăsa pachetul de gheață la locul său până la 20 de minute. După 10 minute de pauză, se poate aplica din nou.

Atenție! Există persoane alergice la înțepătura de visepe sau albină. În acest caz, trebuie sunat urgent la 112, pentru că poate intra în șoc anafilactic și se poate ajunge chiar la deces în decurs de o oră de la înțepătură. 

Citește și: Înțepăturile de insecte pot fi periculoase. Ce să NU faci vara asta

Sursa foto: 123rf.com