Remedii pentru durerile de spate. Plante antiinflamatoare

Uleiul de tamanu este folosit ca adjuvant în tratarea cicatricilor, rănilor, afecțiunilor pielii greu de tratat și a inflamațiilor. Are un miros puternic de nuci (este din familia nucilor) și o culoare verde închis. Arnica este o plantă antiinflamatoare excelentă pentru vânătăi, dureri musculare, artrită. Nu se utilizează pe răni deschise.

Tătăneasa (Symphytum officinale) este de ajutor în caz de vânătăi, mușchi dureroși, fracturi și tăieturi ușoare. Conține alantoină care stimulează creșterea țesutului cutanat. Nu se utilizează pe plăgi adânci sau deschise.

Citește și: Remedii naturale pentru durerea de cap de tip cluster. Cum tratezi durerea de cap de tip cluster prin metode naturale

Remedii pentru durerile de spate: Ardeiul iute

Ardeiul iute conține până la 1,5% capsaicinoide (substanţă care imprimă gustul arzător) inclusiv capsaicina, vitaminele A şi C şi urme de ulei volatil. Are acțiune rubefiantă, vasostimulantă. Produsele care conțin extract din ardei iute intră în categoria analgezicelor locale. Are şi acţiune antiseptică. Este folosit extern în tratamentele simptomatice, atât la adulţi cât şi la copii, în spasmele şi durerile musculare din zona umerilor, braţelor şi a coloanei vertebrale, pentru tratarea artritelor, reumatismului, nevralgiilor, lumbago și sciatică”, scrie acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Ce înseamnă durerea de spate care apare noaptea?

Cum prepari tinctura de ardei iute

”Se prepară o tinctură din 20 g fructe la 100 ml alcool de 60°-70° cu care se fac frecții. În această tinctură sc poate îmbiba vată, iar după uscare se aplică pe locul dureros cu ajutorul unui bandaj elastic. Nu se folosește pe pielea lezată. În rare cazuri s-a constatat hipersensibilitate manifestată prin urticarie,” spune specialistul.

Sursa foto: 123rf.com