Anumite alimente și substanțe nutritive pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Atunci când ai o zi proastă din cauza simptomelor neplăcute, folosește remedii naturale pentru a te simți din nou bine.

Deshidratarea este o cauză frecventă a durerilor de cap și a amețelilor. Dacă te simțiți obosită și însetată, urinezi mai rar, este bine să bei mai multă apă. Află care sunt rețetele bunicii pentru amețeli și dureri de cap.

Remedii pentru amețeli și dureri de cap: Ghimbirul

Ghimbirul poate ajuta la ameliorarea simptomelor de rău de mișcare și amețeli. Cel mai bine este să-l consumi proaspăt. Se curăță de coajă. Apoi, se rade sau se taie felii subțiri și se adaugă în apă cu lămâie și miere. Mai poți prepara ceai de ghimbir. Lasă la infuzat într-o cană cu apă două-trei felii de ghimbir proaspăt timp de 10-15 minute. Pentru macerat, lasă aceeași cantitate de ghimbir într-o cană cu apă de seara până dimineața. Se strecoară și se bea îndulcit cu miere. Pentru cei care nu suportă gustul, există în comerț capsule cu ghimbir.

Ginkgo biloba

Printre cele mai bune remedii pentru amețeli și dureri de cap se află Ginkgo biloba. Planta este indicată, de obicei, ca tonic pentru creier. Practicanții medicinei tradiționale chineze o folosesc pentru a trata amețelile. Ei consideră că administrarea ei stimulează circulația și fluxul de sânge în creier. Ia suplimente cu Ginkgo biloba conform prospectului sau indicațiilor medicului.

Citește și: 13 simptome ale deshidratării în timpul sarcinii și modalități de prevenire

Coada-calului

Ceaiul de coada-calului, una dintre cele mai eficiente plante care stimulează circulația sangvină și remedii pentru amețeli și dureri de cap. Prepară un decoct din două linguri de plantă la un litru de apă. Se fierbe 5 minute, după care se lasă acoperit timp de 10 minute. Se strecoară și se bea călduț. Poți bea una-două căni pe zi timp de o lună. Faci pauză o lună, după care poți relua tratamentul. Este contramandat femeilor însărcinate sau care alăptează, diabeticilor, celor cu probleme gastrice, insuficiență cardiacă sau renală, tensiune arterială mică. Nu bea ceai de coada-calului dacă iei antiinflamatoare, aspirină, diuretice sau laxative.

Citește și: Anemia în timpul sarcinii. Ce simptome ai și ce poți face

Remedii pentru amețeli și dureri de cap: Bănuții (Bellis Perennis)

Bănuții (Bellis Perennis) se mai numesc și ochiul-boului sau părăluțe. Au acțiune tonică. Sunt indicați în caz de anemie și dureri de cap. Pentru a prepara un ceai, se lasă la infuzat o linguriță de plantă uscată timp de 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Se beau trei-patru căni pe zi. Tinctura se ia în cantitate de 2-4 ml de trei ori pe zi. Primăvara se mai poate face un piure din frunze de Bellis Perennis, amestecați cu mărar și pătrunjel. Se condimentează cu hrean ras și este un adevărat revigorant în anemii, astenii și stări de oboseală cronică. Se mai poate bea și sub formă de suc proaspăt,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Sursa foto: 123rf.com