Virusul Zyka este transmis prin intermediul țânțarilor din specia Aedes care se găsesc în mod normal în regiunile subtropicale. Țânțarul ciupește o persoană infectată și apoi infectează alte 1-5 persoane. Virusul Zyka poate fi transmis și pe cale sexuală, dar aceasta constituie o metodă mai puțin uzuală de contaminare.

Virusul Zyka poate fi transmis de la mamă fătului, ceea ce conduce adesea la afectarea creierului, microcefalie și alte defecte grave la naștere. Pentru a te feri de virus, trebuie să eviți regiunile subtropicale unde au loc epidemii ale acestui virus. Mai ales gravidele sau femeile care plănuiesc să rămână însărcinate, ar trebui să renunțe la călătoriile în acele părți ale lumii.

Femeile ar trebui să aștepte cel puțin 8 săptămâni de la infectare înainte de a încerca să rămână gravide, iar bărbații cel puțin 6 luni, deoarece virusul rezistă mai mult timp în spermă.

Nu există o medicație în prezent pentru tratarea acestei boli, de aceea este foarte importantă prevenirea infecției cu virusul Zyka.

Simptome cauzate de infectarea cu virusul Zyka

Iată mai jos câteva remedii naturiste pentru prevenirea și tratarea infecției cu virusul Zyka:

Curcumină

Ingredientul activ din turmeric se numește curcumină care constituie unul dintre cei mai puternici antioxidanți existenți. Este recunoscut pentru abilitatea sa extraordinară de a întări sistemul imunitar. Curcumina poate ajuta organismul în lupta împotriva virusului Zyka. Curcumina stimulează totodată fluxul sangvin și reduce inflamația din corp, astfel încât simptomele date de infecția cu virusul Zyka dispar mai rapid.

Vitamina C

Un sistem imunitar slăbit sau care nu funcționează corespunzător conduce la apariția infecțiilor. Cel mai rapid mod de a reface imunitatea este de a crește aportul de vitamina C. Aceasta este un antioxidant puternic, stimulează producția de globule albe ale sângelui și contribuie la refacerea și repararea celulelor lezate din corp, contribuind la lupta împotriva infecției cu virusul Zyka. Legumele și fructele bogate în vitamina C pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta, pe lângă citrice, sunt: papaya, broccoli, ardei gras, căpșuni, kiwi și conopidă.

Semințe de dovleac

O componentă-cheie pentru buna funcționare a sistemului imunitar și sănătatea organismului o reprezintă zincul. În lipsa acestui mineral, sistemul imunitar nu ar putea acționa la fel de rapid pentru depistarea și distrugerea bacteriilor și a virușilor. Zincul este de asemenea esențial pentru formarea de noi proteine și celule, ajutând la repararea și recuperarea după o infecție, inclusiv cea cu virusul Zyka. Semințele de dovleac sunt unul dintre alimentele cu un conținut ridicat de zinc. Alte alimente cu un conținut ridicat de zinc sunt semințele de in, stridiile, carnea de vită și creveții.

Usturoi

Sunt deja binecunoscute proprietățile antivirale, antibacteriene și antifungice ale usturoiului. Substanța activă din usturoi, alicina, poate întări sistemul imunitar și elimina simptomele infecției cu virusul Zyka, cum ar fi febra și durerile musculare. Consumă 1-2 căței de usturoi pe zi. Dacă mirosul de usturoi este o problemă pentru tine, există în comerț capsule cu extract de usturoi care sunt la fel de eficiente.

Nuci de Brazilia

Sistemul nostru imunitar are neapărată nevoie de seleniu, un mineral esențial care nu trebuie să lipsească din aportul de substanțe nutritive zilnice. Seleniul asigură buna funcționare a anticorpilor care luptă împotriva virușilor. Seleniul poate acționa și ca antioxidant, reducând din simptomele infecției cu virusul Zyka. Alimente bogate în seleniu sunt nucile de Brazilia, semințele de floarea-soarelui, carnea de curcan, tonul sau sardinele.

Foto: Pixabay